Lobke-Hera…

In Numansdorp onder de rook van Rotterdam woont Lobke, zusje van Lennaert en dochter van Cartouche. Ik kende maar één Lobke en dat was Lobke uit Sil de Strandjutter, gespeeld door Monique van de Ven. En laat ons Lobke daar op de een of andere manier trekjes van hebben, quasi onschuldig alle mannen gek maken!
Ze heeft al heel lang “vaste verkering” met Nelson, maar ze woont al twee jaar samen met Siebe en maakt hem wijs dat dit normaal is!

Zij was de “eerstverkorene” uit het nest van Hera en Cartouche!
Karin en Jan P. , want zo heten de baasjes, waren in blijde afwachting van een pup, en ze gingen voor een “bruin” teefje!
Maar ze hadden geen rekening gehouden met de “witwas” praktijken van Cartouche en was dat even schrikken en wennen, zo’n “wit” nestje bij de fokkers.

Lobke was één van de bruinste teefjes en wisten zij dus al in vroeg stadium dat dit hun hondje zou worden en kreeg zij het paarse bandje toebedeeld, Karin haar lievelingskleur. Dit bandje is inzet geweest bij een complot dat zich ontwikkelde rondom een bepaald persoon, maar ik dwaal af, en in een periode met weinig inspiratie kan ik hier nog wel eens op terugkomen!

Karin en Jan P. zijn baasjes waar een hond zich nooit bij hoeft te vervelen. Er wordt volop gewandeld, getraind, brede wateren overgezwommen, veldwerkworkshops, uitjes, vakanties….en allemaal in het teken van Lobke en Siebe!

IMG_2689 (912x608)

Lobke is een eigenwijze tante maar al een grote dame aan het worden als het met de jacht te maken heeft. Voor bepaalde zaken neemt ze zich de tijd, en zelfs een time-out, maar als ik de foto’s bestudeer die Karin regelmatig publiceert op haar blog zie ik een gedreven mooie drent, die je er weer aan herinnert dat we te maken hebben met een hond uit de rasgroep 7.

P1020316

Nee Lobke is zeker geen tutje en heeft talent voor de jacht en dan met name de verwaaiing. Vorig jaar hebben we een aangename dag mogen bijwonen tijdens een VeldwerkWorkshop in de Hoeksche Waard en wat hebben we genoten en gelachen!

IMG_2652

Blog: http://blog.seniorennet.nl/karin1953/

Binnen het blog van Karin is er ook een link gelegd naar “Volg de Vos” en kun je met 3 camera’s het dagelijkse leven van een vossenfamilie volgen. Een paar weken geleden zijn er jonge vosjes geboren!

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Lobke-Hera…

  1. niet alleen eentje van Cartouche en Hera maar ook nog eens een echt proper juffertje. De twee teefjes die ook moeders naam in hun voornaam hebben Lobke-Hera en Lucy-Hera blijken de properste uit het nest te zijn .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *