Lucky..

Al vroeg, veel te vroeg bracht ik Christian en zijn meisje naar de trein in Sittard voor een dagtrip. Ze zijn nog zo jong, samen pas 31 jaar. Zorgvuldig had Christian alles voorbereid en ingepakt, dat is wel aan hem toevertrouwd.
Toen hij jonger was hebben we vele uren in de auto gezeten als ik hem naar het kinderdagverblijf bracht, naar school, muziekles en voetbal…..Hij werd voorgeprogrammeerd met mijn muziek en ontwikkelde dezelfde voorliefde voor de ochtendshow en humor van 3FM.
Maar nu heeft zijn aandacht zich verplaatst, en dat is goed zo. Hij zit naast mij en zij zit een beetje verlegen glimlachend achterin, het is nog te vroeg om veel te zeggen.
Bij het station aangekomen zwaaien de deuren open en ik verwacht niets…maar Christian draait zich naar me toe… een minuscule aarzeling ..en daarna een kus en voel zijn baardje prikken “dag mama, dankjewel”!
Lucky me…lucky she!

Genoeg gezwijmeld.

Gisteren weer de keiharde realiteit van de jachttraining. De onderlinge wedstrijd heb ik door vakantie gemist en dat is jammer want ik wilde graag weten waar Lennaert en ik staan en ja hoor………ik geef toe…ik ga best graag de competitie aan! Lennaert was schijnbaar goed uitgerust want hij was me toch een potje enthousiast……. Bij het markeer-apport  zat hij naar de vrouwen te kijken en zag hij niet waar 80tig meter verder de eend neerkwam…dat moest opnieuw, en toen ging het goed.
Het zoek-apport was “levensecht” nagebootst. De eend lag in een moerasgedeelte met veel riet. De honden hebben 10 minuten om er iets van te maken. Lennaert nam de tijd en zocht in eerste instantie links terwijl hij het rechts moest zoeken. Hoewel je niet de hond kon zien zag je wel het riet bewegen en kon ik mooi volgen hoe hij werkte en bleef werken zonder menselijk ingrijpen en aanvullende commando’s. Netjes bracht hij mij de eend en was het geen witte hond meer met bruine platen, maar een bruine hond met wat witte stukken………en stinken…….maar wel een dikke 10!

Markeer-apport, 2e poging, dat ging goed!

P1040060 (1024x768)

Samen wachten kan best gezellig zijn!

P1040055 (1024x768)

Ze hebben er weer zin in!

P1040062 (1024x768)

De zon is onder en de maan komt op….nee! geen weerwolven in onze groep!

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Lucky..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *