Maasbrug Roosteren Maaseik deel 2.

 Maasbrug Roosteren Maaseik

Deel 2

Hans Noblesse

1914-1918

Tijdens de Eerste Wereldoorlog is de brug afgesloten geweest met een driedubbele versperring van prikkeldraad waarvan de middelste elektrisch werd aangesloten. Deze versperring is nagenoeg langs de hele Nederlandse grens aangebracht en beter bekend als “De Draad”. Deze versperring was gemaakt, zodat er geen Belgische jongens via Nederland naar het leger aan de IJzer zouden trekken.

Op 11 november 1918 was de Eerste Wereldoorlog afgelopen en moesten de Duitsers huiswaarts keren. Na diverse onderhandelingen op 13 november op de Maasbrug tussen Duitse en Nederlandse officieren, mochten de troepen door het neutrale Nederland via Roosteren en Susteren huiswaarts keren. Dagenlang heeft deze aftocht geduurd en er zijn naar schatting 80.000 á 100.000 soldaten de brug gepasseerd.

terug deel 2

Terugtrekkende Duitsers in november 1918

onderhandelinen 2

Onderhandelingen tussen Duitse en Nederlandse officieren

 

 

Op een forum over de Eerste Wereldoorlog heb ik een topic gemaakt en vele foto’s over dit onderwerp geplaatst.

http://forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=20796

Dit topic is inmiddels al bijna 100.000 keer bekeken.

1940-1945

Op 10 mei 1940 vielen de Duitsers ons land binnen. Ze zijn via Roosteren, waar een kort maar hevig gevecht plaatsvond, op de kanaalbrug bij de sluis verder getrokken naar Maasbrug in Maaseik. Om 4.50u heeft de Belgische officier Vinck het ontstekingsmechanisme in werking gesteld waardoor de helft van de brug vernietigd werd. In september 1944 hebben de Duitsers de brug volledig vernield tijdens hun terugtocht.

 

onderhandeling 2

Vernielde brug in Tweede Wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog is er een tijdelijke Engelse pontonbrug geweest. Deze is later vervangen door een houten brug (Timber Pile Bridge), die aangelegd werd door de Amerikanen.

De aanleg van de huidige brug is begonnen in 1948. Deze werkzaamheden zijn in diverse fases uitgevoerd en hebben tot 1952 geduurd. De totale kosten bedroegen 8.500.000 frank. Op 28 september 1952 is de brug geopend.

 

bouw 2

Bouw van de huidige brug met ernaast de houten noodbrug

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met het verzamelen van foto’s over de Maasbrug en ik plaats deze op http://maasbrugroosterenmaaseik.blogspot.nl/. Hier heb ik al vele positieve reacties op ontvangen.

Tot slot wil vermelden dat de Maasbrug in september 1999 is omgedoopt tot Pater Sangersbrug. Op het midden van de brug is een kunstwerk aangebracht dat de onlosmakelijke verbondenheid tussen de beide Limburgen aangeeft.

 

handen 2

 

 

mooi 2

Mooi beeld van de huidige brug en haar omgeving

 

Referenties / Bron: Themanummer van de Maaseikenaar jaargang XXX 1999 nr. 4

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Maasbrug Roosteren Maaseik deel 2.

  1. Geweldige (oude) beelden van mijn geboorteplaats.
    Kan hier uren van genieten.
    Ben geboren in Roosteren en heb gewoond als kind op Oevereind.
    Woon nu in Leeuwarden.
    Met vr gr. Ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *