Modderwandelingen…

Wij zijn al een tijdje lid van de Belgische vereniging van Drentsche Patrijshonden en gaan geregeld met de honden gezamenlijk wandelen. Vorig jaar liepen we in mei mee met de Pinksterwandeling en het was modder, modder en modder!
Paasmaandag gaan we voor de  Lentewandeling naar Scherpenheuvel, maar blijkbaar niet voor de eerste keer. Gastschrijver Jan praat ons even op zijn inmiddels bekende manier bij, en meldt dat het precies 5 jaar geleden is, en we ongeveer dezelfde wandeling gaan maken!

“Je weet dus wat je ongeveer kan verwachten. Zelden heeft het trio Belle, Hera en Heros harder gestonken als op het eind van die wandeling . En dan waren ze al eens afgespoeld met de tuinslang die ons bereidwillig ter beschikking was gesteld door een hobby tuinier die juist zijn sla plantjes aan het gieten was”

Van Jan2

Een rode draad in zijn verhaal is dus ook modder, en iemand is toch wel erg geïnteresseerd in het feit of het nemen van modderbaden erfelijk is! Oma Belle is duidelijk verzot op “pratsj”, Cartouche helemaal niet en die gaat amper het water in. Moeder Hera weet ik eigenlijk niet, maar Lennaert, “die kan er wat van”. Hij is gek op water, en het maakt hem niet uit of daar leem, kroos, algen of mest in drijft. We zullen dan ook tijdens onze vakantie een opblaasbaar kinderbadje moeten meenemen, zodat hij lekker kan spetteren!

Belle "Pratsch"

Belle “Pratsj”

 

 

 

 

 

 

 

Onderstaand bericht is ook gepubliceerd op het  Bas & Belle blog , 13-04-2009  http://blog.seniorennet.be/bas_en_belle/

Komt dat nog ooit goed ?

We hebben er zwaar onze twijfels over, als je die foto’s bekijkt en je stelt je voor wat een geur ze verspreiden, dan zeg je neen dat komt “vanzeleve” niet meer goed.
Akkoord, ze hadden toen al meer dan acht kilometer in de pootjes (bazenkilometers, Drentenkilometers is x 3) maar dan de smerigste, stinkendste, meest vervuilde riool van gans het Hageland uitkiezen om verfrissing te zoeken, dat was ‘er iets over’ volgens de baasjes.
’t Baasje weet niet wie de eerste duik genomen heeft, maar Belle zal wel niet ver uit de buurt geweest zijn, zoveel is zeker. Dat ze dan die pup’s ook nog meesleurt in het stink avontuur is aan te nemen maar uiterst verwerpelijk. Ze hebben zich weer van hun vuilste kant laten zien die “Faes’endrenten”.
’t Baasje kan verstaan dat je als Drent soms een beek moet oversteken. Maar waarom moet die beek dan in de langs richting over meer dan 150 meter omgewoeld worden ?

vanJAN1

Maar zoals steeds dient er zich een oplossing aan. Gewoonlijk is dat een vijver, nu waren het een bereidwillig hobby tuinder koppel die hun jonge sla plantjes aan het besproeien waren die hun medewerking verleenden om toch de grootste vetlapperij weg te spoelen.
Het vuil was er dan wel uit, de geur is grotendeels gebleven. Deze morgen toen we bij het ontwaken in de living kwamen deed de geur die er hing ons direct herinneren wat de activiteit gisteren geweest is. Iemand die hier nu binnen komt gaat onmiddellijk vragen of we problemen met de riolering hebben.

 Belle

Maar met die moddergenen van oma Belle is niets mis want vlak voor publicatie van dit bericht bereikte me het nieuws dat haar zoon Kiet van 3 jaar dit weekend tijdens de internationale Hondenshow in Antwerpen de volgende kwalificaties heeft gehaald: 1U, CAC, CACIB en BOB. Beter kan niet!! Proficiat Kiet, Fien, Katia, Jef en Luc!
Jeanny

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *