Niet zo leuk!!

P1010940

Lana mist Lennaert!!

We hadden al plannen klaarliggen. De donderdag zouden we lukraak wat gaan rondrijden en dan bij ieder dorp, kerkje, beekje, monument enz. stoppen. Chris en ik hebben de ervaring dat je juist op zo’n visuele strooptocht de leukste dingen ziet al zijn het maar netje uitgehakte openingen in steen om de duiven binnen te laten, maar het verliep allemaal anders. Lennaert had een onrustige nacht. Niet dat hij lawaai maakte maar de geluiden waren anders dan anders. Vroeg in de ochtend had hij braakneigingen en hoestte schuim op. Ik liep het gebruikelijke ochtend rondje met hem maar had geen goed gevoel en toen was het ook goed mis! We hebben niet lang geaarzeld en vlogen met Jan voorop naar Ruffec die ook als tolk fungeerde. We hoefde niet veel uit te leggen want de hoeveelheden bloed die hij inmiddels ophoestte spraken voor zich.

Ik kan niet anders zeggen dan dat er snel en doeltreffend werd ingegrepen terwijl we niet vooraf hadden gebeld en dat de donderdag schijnbaar was gereserveerd voor “op afspraak” en operaties.

Ieder dacht er het zijne van, zo ook de dierenarts maar we durfde nog niet hardop uit te spreken waar we allemaal bang voor waren, nl. een vergiftiging.

Lennaert moesten we achterlaten en Jan bracht zijn bloed naar een laboratorium in Ruffec. De dag verliep daarna wat onwerkelijk, vol zorgen en onwetendheid. We zijn dan toch maar het beroemde cognacboertje gaan bezoeken voor de afleiding en bleven we toch in de buurt van Ruffec. De dierenarts verwachtte ons om 18.00 uur en Lennaert was alweer wat opgeknapt, en volgens het bloedonderzoek was het geen vergiftiging. In zijn neus en keel zitten wel beschadigen, maar het is onduidelijk waar die vandaan komen. Hij is nog niet helemaal de ouwe en we moeten hem zo rustig mogelijk houden, maar vanochtend heeft hij weer gewandeld en gegeten. Hij is lief en aanhankelijk en vanmorgen liet hij opeens onverwachts zien dat hij ook over mij waakt………

Alleen maar lof voor de Franse dierenarts en Jan die geen moment hebben geaarzeld als elke seconden telt!

Vanmorgen stond er een vrouwelijk postbode voor de deur. Ze had een brief, maar die wilde ze niet in de brievenbus duwen en hij bleek voor mij te zijn. Er stond op Wessels, Grosbout, La Foret de Tessé. In de envelop zat de uitslag van het laboratorium onderzoek. Dat is pas service! Binnen een dag tijd vanuit Ruffec naar de “middle of nowhere”, toch de moeite gedaan ons te vinden!

P1010946

Anders als bij de de grote cognachuizen in Cognac, maar minstens zo goed!

P1010953

Aandachtig luisteren!

Facebooktwitterlinkedinmail

7 thoughts on “Niet zo leuk!!

  1. Jee, dat was heftig. Gelukkig is hij weer opgeknapt. Dikke knuffel voor lennaert! En natuurlijk ook voor Cartouche, Jeanny, Chris, held Jan en de rest!

  2. ja dat was even een heftige dag. Ook hier amper iets gegeten van de spanning om Lennaert, het is er trouwens toch nog steeds “eentje van ons”. En inderdaad een dikke pluim voor dierenarts dr. Moureau en zijn assistentes. We konden op dat moment nergens ander beter gesteld zijn.

  3. Oei wat een heftige dag. Gelukkig alles goed afgelopen. Maar jullie weten eigenlijk nog niet wat de oorzaak was.

  4. pffff, dat moet schrikken zijn geweest. Arme Lennaert. Maar wel goed om te horen dat het goed is afgelopen. geef hem een dikke knuffel van mij en ook een aai van Keanu en Sjra. liefs. Aniet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *