Nova goes Danish!

Poeeeh!!!… het waren me een paar hectische drentendagen.. Natuurlijk raar voor een Limburger dat het steeds gaat over Drenten…maar eerlijk is eerlijk de bakermat van mijn zo geliefde hondenras is Drenthe. Het is moeilijk voor te stellen welk ras ik zou prefereren boven mijn drietal. Ze slurpen aandacht en energie, maken vuil wat net schoon is, graven een gat waar net weer een grassprietjes zijn kop opsteekt, ze hebben altijd honger en een rustige wandeling zit er niet altijd in. Altijd opletten, corrigeren en onder appèl houden…maar toch…ik zou alle vormen van armoede voelen waren ze niet om me heen en in mijn leven!

De hectiek werd veroorzaakt door het feit dat door omstandigheden ik op zoek moest naar een andere reu voor NOVA. Ik heb gebeld, gemaild en gechat van België tot Denemarken, gesproken met fokkers van de ouderdieren, alle partijen afgetast….en deze ochtend kreeg ik het verlossende mailtje van de Vereniging van Drentsche Patrijshonden dat er geen belemmeringen en onvolkomenheden zijn betreffende mijn keuze en aanvraag!

Nu kan ik het ook wereldkundig maken…het wordt een Deens/Belgisch–Belgisch/Nederlands huwelijk, gearrangeerd door een Limburger. Dit weekend gaat Nova op snuffelstage en dan maar hopen dat FALCON ook bij haar in de smaak valt.

Falcon lekker relax tijdens de reuendag met een hoog knuffelgehalte!

Tableau  bij elkaar gebracht door Falcon en nog een andere hond. Ze werkte voor 10 geweren en  7 trackers. Aan jachtpassie geen gebrek!

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Nova goes Danish!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *