Ohé en Laak

Marlies en Bo

Mij viel de eer te beurt om een wandeling uit te schrijven. Nu zit ik in meerdere wandelclubjes en dat heeft verschillende oorzaken, maar in dit geval waren het de belgische vrienden, aangevuld met L-nest, de limburgse drenten vrienden en jachtcursus, kortom een gezellige groep.

Aangezien Roosteren op de schop ligt door de laatste fases “Grind voor veiligheid” zijn we uitgeweken naar Ohé en Laak. Ook hier hebben ze 10 jaar geleden grind afgegraven maar de natuur heeft zich inmiddels hersteld. Een mooi stukje natuur met een hoop watervogels en bevers.

Ik had Marlies Evers uitgenodigd om te fungeren als gids met haar hond Bo. Marlies en Bo hielden zich dapper staande tussen al dat drenten geweld. Louis en Karine deden tijdens de wandeling wat jacht- en gehoorzaamheidsoefeningen. De omgeving leende zich er echt voor. Nadeel is dat de honden eigenlijk niet los mogen maar ze luisterde allemaal verbazingwekkend goed, ook al zwommen er 21 zwanen, 56 eenden en 193 ganzen. Alleen Nova waagde een poging om achter een zwaan aan te zwemmen. Hooghartig keek ze steeds om en met een paar stevige slagen bleef ze Nova steeds voor.

Tijdens de baggerwerkzaamheden zijn oude stammen van eikenbomen naar boven gekomen en vormen nu een mystiek woud. De ideale plek om wat mooie foto’s te maken van onze troetelbende.

Na de wandeling was het goed vertoeven bij de Hompesche molen. Alle honden gingen mee op het terras en sloten we een gezonde wandeling af met wat potten bier. Wat weer een heerlijk plekje, en ja we gaan dit zeker nog een keer doen. Afdeling België neemt dan weer de organisatie over en heb ik verschillende mensen horen solliciteren naar een plekje in ons wandelgenootschap.

Oude eiken, terechtgekomen tussen de grindlagen en daar 1000de jaren geconserveerd vormen een modern Stonehenge

Nova en Lennaert op weg naar de overkant…Bo probeert ze tot de orde te roepen…

Lennaert overziet de situatie!

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Ohé en Laak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *