On puppytour..

Het nieuwe jaar is begonnen met een puppytour.

We beginnen in Maasbracht want daar heeft Lotte, een Korthals Griffon en trainingsvriendin van Nova haar eerste nestje gekregen. Hoewel ik Lotte (en haar baasjes) al heel wat jaren ken had ik me nooit verdiept in de ras-standaard  en vooral “ruige” vacht.

Wat nu alles zo grappig maakt is dat de puppy’s er in eerste instantie uitzien als drentjes…gewoon wit met bruine plaatjes. Beginnen de haren eenmaal te groeien dan verdwijnt de witte kleur helemaal. Anneke en Frans mogen trots zijn op deze mooie honden en bijzonder ras.

Moeder Lotte met baard, wenkbrauwen en haar kroost…”Nee!!! Lennaert heeft hier niets mee te maken!

Hier beginnen ze al meer op de moeder te lijken!

De tour ging verder richting “Valkenberg” en dan boven op de berg te Vilt waar menig wielrenner zijn kunsten vertoont. Hier wonen Hella, Harald, Johnnie en nu ook Suus. De kleine Suus is de laatste aanwinst en die moest natuurlijk bewonderd worden. H&H hadden Björn, Lies en mij uitgenodigd voor een etentje en onder het genot van een drankje en heerlijke maaltijd gemaakt door Harald hebben we de komst van Suus de Bearded Collie ingezegend.

Suus

Terug in Roosteren op bezoek bij Marij, Jaap en hun Border Collie roedel. Marij heeft me bijgestaan tijdens de geboorte van de Novaran’s en gunde me een vroeg bezoek aan hun nestje, geboren tijdens de ..”ja hoor”.. kerstnacht!!! Wat zijn ze toch leuk en ruiken heerlijk!

 

En dan is daar nog een pup, Yoyo…zijn leven is afhankelijk van een operatie die op korte termijn moet plaatsvinden in Italië. Stefan en Karin, twee drentenfacebookvrienden hebben een crowndfunding opgezet om de operatie mogelijk te maken. Alle beetjes helpen, al is het maar één euro, en kan ook hopelijk Yoyo snel “on tour”.

 

https://kadonation.com/nl/cp/yoyo?fbclid=IwAR0KVGIp_xpNA0DfI0czHm9mRAJUPNrkbQb2qTH8t8WIbRWXnNGAiLzpwR0

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “On puppytour..

  1. Genieten van zoveel moois en zoveel fijne vrienden Jeanny !!! Jullie zijn goede schrijvers ! (Jij en je zus in ieder geval!😊)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *