Onrust….

Het was een onrustig weekend in huize “de Wesselaartjes”

In het dorp werd de rotonde op de schop genomen en daar was een heel weekend mee gemoeid. Roosteren ligt ingeklemd tussen de Maas en het Julianakanaal en als dan ook nog eens de wegen richting Echt en Born worden afgesloten, dan kun je geen kant op. Het doorgaande verkeer richting Maaseik en andersom werd via provisorische oplossingen omgeleid. Ons normaal redelijke rustige straatje werd nu gebruikt als vluchtweg en dat ging gepaard met hard remmen, piepende banden en veel te hard rijden omdat het irritatielevel inmiddels flink was gestegen.

Daar tussen door had de Rotaract club van Maastricht, onder het moto “Feel good, do good” een route uitgezet voor oldtimers maar ze raakte hopeloos verstrikt in de verkeerschaos. In hoeverre zij hun moto hebben kunnen vasthouden is me niet bekend, maar nu weten ze wel direct of ze waardige leden zijn van deze club! 🙂

P1020180 (800x600)

Wat ook veel onrust veroorzaakte in ons normaal zo rustige dorp was de deelname van de pas 14 jarige Britt Eberson aan “Holland’s got talent”!  Wow!!! en wat heeft ze een talent. Een paar jaar geleden deed ze voorzichtig haar eerste schrede op het podium tijdens de carnavals Jeugdzitting in het dorp. Ze zong toen “VasteloavendKriebel”  en haar aanstekelijke dansje, stem en onbevangenheid bezorgde je een kriebel. En nu één paar jaar verder, en zeker ook hard werken staat ze al op zo’n groot podium. De jury en publiek was lovend. Maar er was ook kritiek…….op haar jurk! En ik kan wel de gedachtegang volgen waarom men uiteindelijk bij zo’n jurk uitkomt maar talent herken je niet aan opsmuk maar aan juist nonchalance. Dus Britt, de volgende keer,  een spijkerbroekje en een Tshirt met bv. de tekst “Keep Calm I’ve got Talent!!” Zo’n jurk heb jij helemaal niet nodig!

http://www.rtlxl.nl/#!/hollands-got-talent-227457/5a6249e3-3081-4f09-8188-8c87b4f506b3

Roosteren wordt toch maar verwend als je bedenkt dat Raoul Steffani inmiddels ook al is uitgegroeid tot een gewaardeerde  Bariton die al vele grote optredens op zijn naam heeft staan.

Maar het is nog niet gedaan met de “onrust” want tegen de avond vloog opeens een luchtballon rakelings over ons huis.Die had de landing ingezet en het ging maar kantje boord goed allemaal. Hij kwam net niet terecht in de Maas en de mand dreunde op een akker. Op de foto’s zie je de dijk, en daarachter ligt de Maas. Dat had  best slecht kunnen aflopen. Waarschijnlijk verstond de “stuurman” dan toch zijn vak en laveerde hij de kostbare lading naar het allerlaatste veilige punt!!

P1020175 (800x600)

 

P1020179 (800x600)

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *