op koers..

P1040968 (1024x732) She’s a supergirl

De zondagochtend jachttraining van Nova moest even wijken dit weekend voor de LKV Dogshow te Genk.
8.00 uur ’s morgens gooien ze de deuren open. Met karren hoog- en volgeladen staan de bazen en honden al om 7.00 uur in de rij voor de beste plekjes om de kaptafels uit te klappen. Het voordeel van een drent is dat er weinig tot niet gekapt wordt. Toch was ik netjes op tijd want de hal is niet zo groot en dan wordt het proppen, maar ik had voldoende tijd om een plekje voor de bench en stoel te vinden.
Nova en ik waren alleen, maar niet getreurd, aanspraak genoeg. Om hond, tas, stoel en papieren toch enigzins te “handelen” had ik een visstoeltje op wielen van mijn vader als steekkarretje meegenomen. Onze spullen stonden veilig in de buurt van de ring waar Nova moest excelleren. En toen begon het lange wachten. In de ring moesten we 60 honden laten voorgaan. Naast me stonden Franstaligen belgen te huppen van het ene been op het andere. Ze waren niet goed voorbereid op het lange wachten en ik bood hen geregeld mijn 2 zitplaatsen aan. Dat werd in dank aanvaard en lette ze op Nova en mijn spullen als ik wat wilde rondzwerven.

Van te voren had Bjorn Dillen contact opgenomen. Hij is de trotse eigenaar van Nazca, de zus van Nova. Samen met zijn vrouw kwam hij ons aanmoedigen, en hoewel ik pas 13.45 uur aan de beurt was hebben ze gewacht. Bjorn maakte foto’s..maar die zijn helaas allemaal mislukt. Wat blijft zijn dan foto’s vanuit een ander perspectief dan je zou verwachten van zo’n deftige hondenshow. Nova ging met een verdienstelijke Zeer Goed en 1e plaatsing naar huis. 🙂

P1040972 (768x1024)

Zonder bench en stoel….dan help je elkaar!

P1040983

Foto gemaakt door Bjorn. Nova loopt netjes…

P1040971 (1024x768)

Ben ik eindelijk aan de beurt zit iedereen al aan de frieten en bier…..

P1040976 (1024x768)

Zelfs Samson moet af en toe gekeurd worden…. 😉

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “op koers..

    • Hey Jan,
      Onze plannen zijn nog niet opgeborgen hoor. We kwamen een keertje kijken hoe Nova het allemaal deed. Binnenkort is er weer een show en we zijn aan het schuiven in de agenda om een keer te kunnen meelopen. Dan zijn de twee zusjes daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *