Op regime…..

Via een drenten facebook groep werd er een vraag gesteld over de “slanke lijn” van een teefje. Nu was ik er niet van overtuigd dat ze echt overgewicht had want het ging om 25,7 kg en dat is toch een mooi gewicht voor een teefje.

Onze drentenjongens zijn wat zwaarder maar zeker niet te zwaar. Lennaert weegt 31 kg en Cartouche 29 kg. Toen we met Cartouche voor de eerste keer naar de clubmatch gingen bleek al snel dat hij te zwaar was. Het was duidelijk, dat wilde hij zich presenteren op het dekreuen-front, en onder het motto “een goede haan is niet vet”  er iets moest veranderen. Maar dat was helemaal niet zo makkelijk en diarree lag bij hem constant op de loer, maar dat kwam ook wel door zijn eigen “alles is eetbaar” gedrag. Onze honden voor Cartouche, Vosje en Pukkie hadden altijd een bak brok klaarstaan. Die werd regelmatig bijgevuld en ze knabbelde naar behoefte en die waren echt niet te dik. Bij Cartouche was het hap, slik weg….en dan de vragende ogen “meeeeer”??!!! Maar hij kreeg niet meer en ging hij dus zelf op jacht. Fruit, noten, vuilnisbakken, eieren, aardappels, hout, zeep, bloemen…..alles moest op drent veilige hoogte geplaatst worden!

Van Rob Key kregen we de tip een maaltijd te vervangen door gekookte specieboontjes en een beetje rijst, of een klein handje brok. Gelukkig!!! geen diarree en na 2 weken veranderde onze Sint Bernard in een Adonis en viel direct in de prijzen bij de show in Maastricht! Sindsdien letten we goed op het gewicht want aanleg tot overgewicht is er, en dat kan een hond die toch vooral wordt gekozen op uiterlijk niet hebben. Toen hij met pensioen ging voelde dat best als een opluchting omdat ik niet constant moest opletten en kreeg hij eindelijk ook eens wat restjes van de tafel. Maar ook nu blijft hij netjes op gewicht en och!!! eens een kilootje extra in de wintermaanden kan geen kwaad. Hij is fit, speels en heeft het naar zijn zin. Mensen die hem en Lennaert samen zien rennen door de tuin, en glurend door het keukenraam naar binnen, denken altijd dat hij de jongeling is……. en dat hij nog lang hier mag blijven rondhuppelen!

IMG_3933 (1280x802)

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Op regime…..

  1. Ach een bolle lijn is ook een lijn, telt zowel voor hond en baasjes (hier bij ons toch). Als ik die gewichten zo bekijk, Hera weegt 27,4 kg, Belle 30 kilo juist en Heros onze grote kolos zit tussen de 38 en 40 kilo, Lucy is al een hele tijd niet gewogen maar met de komst van de pups is er weinig gewandeld en dat merk je aan haar lijn, dus waarschijnlijk ook te veel .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *