Opwarmen…

De contributie is weer betaald, de lidmaatschapskaarten zijn binnen en volgende maand mogen we ons weer begeven op het mooie terrein van Beerse voor de jachttraining. Maar het groepje “Die Hards”..of “trainingsbeesten van Beerse” hebben zich de afgelopen winterse maanden voornamelijk opgezocht om te wandelen.

Vandaag gingen we warm draaien te Ohé en Laak. Ik had een mooie wandeling in gedachten. Hilde, bazinnetje van Lando zou na de wandeling ook aansluiten met Lara voor nog een korte ronde!

De mensen die deze keer de meeste kilometers moesten overbruggen stonden al netjes op tijd op de afgesproken plek te wachten en konden we zonder lang dralen vertrekken. De route liep over een oude dijk, aan de ene kant de Maas en zicht op Belgenland en aan de andere kant grote grindgaten, ruige vegetatie, oerossen,  konikpaarden en met in de verte de lintbebouwing van Laak.

De honden hadden het erg naar hun zin…rennen, de Maas in duiken, rollen in zandbanken, naar muisjes graven, hun neus achterna door het veld. Voor hond en mens was er variatie genoeg en dan worden toch de ettelijke kilometers al pratend en kijkend overbrugd.

Bjorn toverde weer halverwege ter hoogte van een natuurlijke zandbank allerlei lekkere hapjes uit zijn rugzak. Met het zand onder onze voeten en de zon in de ogen waande we ons in warme vakantieoorden!

De eerste kleur zit al op onze wangen en de training en volgende wandeling staan alweer in onze agenda’s!

(Foto’s Manuela van Jarno!)

Lizzy, Nova, Jitse, Jarno, Kiki, Libre en Oliv..

Kiki en Jarno!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *