Paps…deel 2

Net als Lando vindt ook Lobke dat ze papa Touche al lang niet meer gezien heeft, maar die kids van tegewoordig zijn zo druk met andere zaken. De baasjes zullen de agenda’s eens naast elkaar gaan leggen…..
12670886_1735341526678287_7274856406122066925_n

Lieve paps,

Wat leuk dat jij en je vrouwtje zoveel belangstelling hebben voor wat ik en mijn zusjes en broertjes doen op het gebied van de jacht. Gisteren hoorde ik dat mijn zusje Libre en broer Lando heel druk bezig zijn met KNJV-training, en broer Lennaert heeft zelfs al een B-diploma. Knap hoor. Ook ík heb de KNJV-training gedaan, maar nu we serieus veldwerk doen, vind ik dat gedoe met dummies en zo niet zo leuk meer. Heb ook geen zin meer om daar m’n best voor te doen, dus vrouwtje is voorlopig even gestopt met het apporteerwerk. Daarvoor in de plaats zijn we alweer een tijdje heel serieus met veldwerk bezig. Echt tof hoor paps, heerlijk met m’n neus in de wind over een veld jagen op zoek naar fazant of patrijs. Dat doe ik niet altijd goed hoor, heb óók wel eens een slechte dag, net als mensen. Dit voorjaar heb ik al aan drie wedstrijden meegedaan. De eerste heb ik verknald door zomaar langs een koppel patrijzen te rennen, zonder daar op voor te staan. Sorry……. De tweede wedstrijd had ik m’n dag niet. Volgens de keurmeester liep ik alleen maar hard om m’n baas een plezier te doen, niet om te jagen. Zeurpiet! Afgelopen vrijdag had ik me voorgenomen om het goed te maken. We moesten al heel vroeg in Hulst zijn. Waarom snap ik niet, ik was pas na de lunch aan de beurt. Af en toe mochten Siebe en ik de auto even uit, maar voor de rest was het wachten, héél lang wachten in onze autobenches. Toen ik dan eindelijk aan de beurt was, besloot ik maar eens goed mijn best te doen. Ik heb eerst even verkend wat voor een veld ze me hadden gegeven. Een snuffel hier en daar, maar toen ging ik er  voor. En met succes! Complimenten van de keurmeester, die zich mij nog herinnerde van de wedstrijd ervoor. Volgens hem was ik nu écht aan het jagen. Resultaat: Hij wilde me nóg een keer laten lopen, omdat ik bij de eerste loop geen wild had gehad. Samen met nog drie collega’s stond ik weer klaar. De keurmeester zei er nog bij dat alleen de honden die kans maakten op een ZG beoordeling, en nog géén punt hadden gemaakt, deze kans kregen. De tweede loop heb ik nog méér m’n best gedaan. Na een veld te hebben gelopen moest ik van de keurmeester nog naar een wat ruiger terrein. Het schijnt dat Drenten daar in gespecialiseerd zijn. Tja, en toen zag ik drie hazen. En om te voorkomen dat die ruzie zouden krijgen (drie is te veel toch?), heb ik er eentje weggestuurd…… En helaas zag ik tijdens mijn jacht op die haas de fazant niet die daar óók was….. en die heb ik er uit gelopen…… Sorry…..

12541084_1708077179404722_204402799910481116_n

Maar mijn dag kon niet meer stuk, en van de baasjes óók niet. We moeten nog heel veel trainen, want het lijkt allemaal wel makkelijk, maar dat is het niet. En paps, weet je wat de mensen aan de kant over mij zeiden? Hij (? Ik ben een zij) liep prachtig, goed contact met de voorjager, mooi ritme in de  loop, en werkte goed het veld af.  Nou paps, ben je nu een beetje trots op me?

Ik hoop dat je een beetje tevreden over me bent. Hopelijk snel tot ziens.

Dikke kus van je dochter Lobke.

SONY DSC12801143_1724766054402501_5184315600454977459_n

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Paps…deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *