Perfect Day…

De kruitdampen zijn al een week opgetrokken en de bouquet van alcohol vervaagd. Twee jaar geleden was het de bedoeling een “sweet” 21 jaar party voor Christian te organiseren en na de nodige uitstel was het dan eindelijk zover. Het was echt wel een uitdaging, een 8 gangen diner voor 22 hongerige studenten en inclusief onszelf, de keuken- en uitserveerbrigade 26 personen.

De communicatie met Christian over het feest verliep vlotjes en moeder en zoon vonden elkaar in een gezamenlijke karaktertrek “Alles wat je kunt bedenken kun je ook uitvoeren, gewoon een kwestie van doen”! De voorbereiding was uiteraard veel werk maar met een draaiboek en strakke planning ging het vanzelf. Het diner was een mengeling van Limburgse invloeden en culinaire hoogtepunten,….zeg ik dan toch met enige trots want alles lukte die avond! Marlies, Michelle en Floris hadden aangeboden de dag zelf te helpen, en uit Valkenswaard komend stond daar een strak, creatief, dresscode black, efficiënt en inspirerend team!

Floris nam de belangrijke taak op zich om uitleg te geven over de gerechten. Dit deed hij met zoveel autoriteit, mysterieus accent en humor dat de rumoerige studenten direct stilvielen als hij het woord nam. Ze vergaten kritische vragen te stellen of datgene wat hij vertelde over zeldzame uitgestorven Maas-garnalen, oeroude geheime familierecepten en romeinse invloeden wat betreft de “zuurboon” in twijfel te trekken!

De wijn vloeide rijkelijk, er werden flessen “broesch” geopend met sabels, er werd getoast, maar ook geroast.Voorzichtig was ik voorbereid op de roast-traditie en of mijn moederhart wel bestand was tegen het tot op het bot afkraken van mijn zoon. Het was vooral hilarisch en natuurlijk ook herkenbaar maar een goede aard komt altijd bovendrijven en daar konden de sprekers niet omheen!

Het gezelschap verplaatste zich naar de feestschuur en ik plofte moe en voldaan op de bank. Iemand informeerde hoe het was verlopen en ik deed verslag. Na een kwartiertje stuurde hij een zelf ingezongen versie van “Perfect Day”!……..Hoe treffend kan een tekst een gevoel verwoorden en extra versterken!?!!

Dank je wel Marlies, Michelle, Floris, Christian en Kevin!

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *