Petehondje!

Allemaal hebben we wel zoiets als een peetoom of peettante. Nog niet zo heel lang geleden ging dat heel officieel en het principe van “iemand die over je waakt” is toch helemaal niet zo slecht.

Zelf heb ik 2 peettantes, Tante Jeanne en tante Els. Tante Jeanne is er helaas niet meer en ze woonde sinds eind jaren 50tig altijd in Nieuw Zeeland, en heb ik haar niet vaak gezien. Dat moet dan ook de reden zijn geweest dat mijn moeder een 2e peettante heeft aangesteld om toe te zien dat ik niet zou ontsporen, en tante Els heeft haar best gedaan!
Het idee, het hebben van 2 peettantes, vind ik nog altijd een fijne en geruststellende gedachte!

Vorig voorjaar had Cartouche een relatie met Hadise! In de aanloop tot zo’n romance is er veel contact tussen de bazen onderling, want het is en blijft een spannende aangelegenheid.  Samen hoop je dat het klikt,  dat het lukt, en dat alles goed gaat!
Ook het kiezen van namen is een serieuze aangelegenheid en in 2013 was de letter M aan de beurt voor het nestje in de maak!
Gekscherend heb ik toen eens geroepen dat een van de pups naar mij genoemd moest worden en dat kon geen kwaad aangezien er, dacht ik,  nergens een connectie was tussen mijn naam en de letter M.

Maar ik had geen rekening gehouden met de Belgische inborst van de fokkers en kwam al snel de naam Marie-Jeanne naar voren. “Hé, bah, nee dat vind ik niks!”  Vanaf toen heb ik erover gezwegen in de hoop dat het vergeten zou worden……….en dat was ook zo……door mij!
2 juni 2013 werd er in Budingen een nestje geboren met 5 pups, 2 teefjes en 3 reutjes. 1 teefje hebben de fokkers zelf gehouden en ze kreeg de naam Maral Jee Aent Grotenhoutsebosch! (Jee moet je op z’n Engels uitspreken)

SONY DSCUte, de fokster had het namelijk niet vergeten en nu heb ik een petehondje!  Ik probeer altijd zoveel mogelijk de groei en de gesteldheid van alle pups te volgen maar bij Maral Jee moet ik er ook nog eens op toe zien dat ze niet ontspoort!

Maar dat zit wel goed daar in Budingen bij Ute en Jean Pierre. Maral groeit als kool, is hartstikke gezond, dagelijks te vinden tussen de kleinkinderen en zit op jachttraining. Ze ontwikkelt zich inmiddels tot een prachtige drent, een potig type met veel Cartouche haar, en nu al een heel mooi amberkleurig oog!
Als we het over haar hebben laten we “Jee” weg………maar het staat wel op haar stamboom te pronken en ben ik stiekem toch wel trots!

Maral Jee en Lina. 4 handen op een buik!

Maral Jee en Lina. 4 handen op een buik!

Inmiddels heb ik 3 gastschrijvers en volgende week is Jan Faes aan de beurt!
Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Petehondje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *