Plaatjes kijken…

Cartouche is gefokt door Ali Dooren, kennel ’t Jasperspad.  Zijn moeder is Tjiekie Sheran van het Grubbertal en ook zij is gefokt door Ali zelf.

Tjiekie

Tjiekie met een flinke dosis jachtpassie!

De vader van Cartouche is Doerak The  Glouchester en is gefokt door Rob en Tiny Key.

P1010549

Doerak met lange zwiepstaart!

P1010557

Doerak

Ik heb zelfs de eer gehad de oma van Cartouche nl. Sheela Sanne van de Flevomare te ontmoeten. Zij was toen al een waardige dame op leeftijd, en het vele wit en de vacht van Cartouche heeft hij duidelijk van haar geërfd. Doerak heeft zijn lange zwiepstaart weer doorgegeven aan het nestje waar Lennaert uitkomt. Het is altijd leerzaam om ook een generatie verder te kijken dan alleen de ouders, en het valt me op dat de meeste fokkers altijd wel meerdere generaties in huis hebben. Het hebben van een dekreu heeft als voordeel dat je niet bij ieder nest gekweld wordt door de verlokkingen en verleidingen van zo’n kleine lekker ruikende pup die de fokkers zelfs 8 weken lang moeten ondergaan, …….al hoewel?! Ik ben dus 2 jaar geleden ook bezweken!

sheela

Sheela

403012_294613833918906_1914681066_n

Sheela, Tjiekie en Unique

 

Ook nu heeft Ali 3 generaties in huis en inmiddels een reu, tot dekreu in opleiding. Unique de zus van Cartouche is net als hij met pensioen wat betreft het krijgen van nakomelingen. Maar een nichtje van hem doet nog volop mee.

De stamboom van Cartouche is een om je vingers bij af te likken, en de lijn Doerak <3 Tjiekie is er medeverantwoordelijk voor dat Lennaert nu zo’n mooi uitgangspunt heeft wat betreft inteelt coëfficiënt!

Jeanny

Facebooktwitterlinkedinmail

4 thoughts on “Plaatjes kijken…

  1. Wij hebben indertijd goed aan gedaan van de raad van Ali op te volgen toen we op zoek waren naar een lichte reu met de voor ons nodige gezondheidsbewijzen. De raad van Ali “ga eens naar Roosteren bij de familie Wessels, daar leeft Cartouche en ik denk dat dat een goeie partner is voor Hera”. En het resultaat mag er zijn. Nu maar hopen dat Lennaert het even goed doet bij de teefjes als zijn vader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *