Raar….

Zelf ben ik een product uit de jaren 60tig en dan draag je een hoop Engelse en Amerikaanse invloeden met je mee.
In menig huisgezin hing toen nog aan de muur een koe-bel of een pijp uit Oostenrijk of Zwitserland. Ook Tiroler hoedjes werden gedragen en geruite hemden. De jongetjes werden gehesen in kleine aandoenlijk Tiroler broekjes, met een gefiguurzaagd wit plastic hertje op hun borst…en moesten ze plassen….dan waren ze altijd te laat want ze kregen de knoopjes van de klep niet open, en ging de snit van dat leren broekje al snel een eigen leven leiden.
De opkomt van de popmuziek verdrong de Duitstalige deuntjes en de Alpensound en verdween “Åber heidschi bumbeidschi bum bum” uit het straatbeeld!

Totdat ….!!! Door de invloed van Zaate hermeniekes  en  Joekskappelen de happy hoge bergen sound weer werd ontdekt. En dan niet ouwe knarren, nee jonge frisse gasten die de oktoberfeesten omarmen en nu is het hek van de dam.
De Lederhosen en dirndl zijn niet meer aan te slepen. Onder mom van kermis loopt de jeugd folklorich uitgedost. Je hebt 2 stromingen….de alternatieven en de ondeugende stroming met  roze te korte broekjes met hartjes en bloemetjes.
Het is echt booming business geworden…de jeugd die zich weer stort op het zoveelste feest en de horeca en feestkledingwinkels die goede zaken doen.

En dan nu een bekentenis…ook Christian, altijd zo serieus, wilde nooit een carnavalspakje aan, draagt deze week “ hosen und hut” !
Hij had een paar leuke foto’s beloofd…maar die zie ik nog niet. Daarom dan maar een gezellige kermis foto….want met kermis is het begonnen.

 

12171087_427399164051471_271950714_o

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *