Rituelen…

De honden krijgen 2 keer per dag hun portie brokken. Ze helpen je er wel aan herinneren dat het tijd is. Om te zorgen dat de voederbakken niet uit de handen worden gesprongen heeft zich een ritueel ontwikkeld. Ze moeten rustig zitten en wachten. De bak van Lennaert wordt als eerste gevuld, dan Nova en dan Cartouche…..maar eten mogen ze nog niet. Cartouche mag als eerste een hapje nemen en de andere 2 moeten wachten op het commando  “ja”.

Nova speelt nog af en toe vals, maar Lennaert zit als een hondenstandbeeld….te  wachten…te wachten en een gemompeld “ja” met weggedraaide ogen is niet voldoende….hij moet zeker weten dat het commando echt wordt gegeven. Uit nood is dit ritueel geboren omdat hij zo’n stuiterbal was maar inmiddels is het de best luisterende drent van……..euhhhh…. Roosteren op z’n minst!
Ze krijgen een goeie brok die zorgt voor mooie ontlasting en voor de rest niet te veel liflafjes!

Alle drie zien ze er goed uit. Lennaert oogt wat slank want hij werkt veel en heeft pas flink geruid. Cartouche oogt wat dikker maar dat is schijn. Hij heeft een royale vacht maar 28 kg is echt niet te veel voor een reu. Nova is nog altijd in de groei en vindt dat ze recht heeft op wat meer eten. Op het moment is veel fruit rijp en zij “zeumerd “ haar extra kostje bij elkaar. Ze is gek op vijgen en de hele dag staart ze in de vijgenstruik om een inschatting te maken wanneer een vijg dusdanig rijp is dat hij kan gaan vallen. Ze wordt daarbij geholpen door de wespen. Wanneer die actief om een vijg beginnen heen te draaien is het voor haar een kwestie om eens flink aan de takken te trekken……succes verzekerd. Ook de appelen en de peren laat ze zich smaken…en bemerkte ik gisteren dat Novaatje zich de laatste weken een speklaagje heeft aangemeten.

Dat wordt werken voor ons madammeke. Het weekend is aardig volgepland met hondenactiviteiten . Nova mag weer gaan zwemmen in Beerse. De vorige keer heeft ze genoten en laten zien waar haar passie ligt. Dit keer maken we het moeilijker voor haar. Netjes zitten, wachten op commando’s en zoiets als een mooie afwerking.

De jachttraining is nu officieel voorbij en is zondag een laatste extra training op een schitterende locatie in Zuid Limburg met daarna een gezellige afsluiting met cursisten en instructeurs.  De laatste weken hebben we kris kras in de beide Limburgen onze stokken in de grond geslagen om te oefenen. De mooiste plekjes hebben we gezien met de alleraardigste gastheren! Meestal regende het pijpenstelen….wat zeg ik…..altijd! Als ik dacht ‘de tomaten in mijn tuintje hebben water nodig” dan ging ik trainen en ja hoor…..regen! Wegens andere verplichtingen kan ik er helaas weer niet bij zijn maar dat geeft wel de garantie dat het niet zal regenen! En daar profiteert weer iedereen van!

Tja!, want iedereen wil een laatste zonnig weekend voordat de scholen weer beginnen….de weemoed over een zomer die alweer bijna voorbij is slaat toe. En dit laatste,.. laat ik ergens de komende dagen iemand in een gastblog vertellen die in het buitenland een bijzonder leven leidt met 3 drenten.

 

11874077_502461109913173_667688225_n

Hoog gras, nat gras, stoppels, verwaaiing…overal de stokken in de grond geslagen!

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Rituelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *