Rond en gezond!

Toch nog springen en gek doen!

Het gaat goed met Nova en inmiddels is ze zich ervan bewust dat er iets gebeurd in het lichaam. Deed ze eerst nog volop mee aan het “dolle kwartiertje” maar sinds deze week is ze minder dol! Ze rent nog wel een paar meter mee met Lennaert de tuin in maar remt dan af, gaat zitten en bekijkt met een volwassen blik hoe Lennaert als een dolle door de tuin rent, snel onder een struik even graven, stofwolken produceert en ons bijna van de sokken loopt.

Elke dag oefen ik nu met haar “buikje verzorgen” en temperaturen! Dat laatste vond ze eerst niet leuk maar daarom moet het ook geoefend worden om straks het tijdstip van de bevalling goed in te schatten.

Alle gesprekken zijn inmiddels gevoerd en ook de “Wiesvrouw” is langs geweest. Deze “wijze” vrouw is mijn nicht Marij die al ettelijke bevallingen heeft meegemaakt bij haar border collies. Zij zal me bijstaan en kan ik haar dag en nacht bellen. Ik zal er zeker niet alleen voor staan want er is al veel hulp aangeboden. Ook de spullen zijn inmiddels verzameld. Eerst wilde ik zelf een werpkist maken maar kwam uit het uiterste puntje in Noord Limburg het aanbod dat ik een nog nooit gebruikte kist kon lenen. “Boele”, alias Jos gaat dit jaar ook een nestje fokken en wisselen we geregeld veel informatie uit. De kist mag ik naar eigen inzicht “pimpen” en dat lukt al aardig!

Werk in uitvoering, de kist!

Volgende week nog wat kleine zaken regelen en het “puppenhuis” zal vanuit België gebracht worden door Hilde. Dinsdag gaan we nog eens bij de dierenarts langs om te wegen en alles nog eens goed te bespreken. We liggen op schema…

Ja…ik zie een buikje!

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *