Schatten…

De spullen zijn weer uitgepakt en de wasmachine maakt nog altijd overuren. Tijd om mijn meegebrachte schatten te inventariseren. Ik heb weer een paar mooie fossielen gevonden maar dat is niet zo moeilijk want het barst van de versteende resten van miljoenen jaren geleden. Ik had gehoopt wat meer te vinden maar door de hitte was het niet te doen om er op uit te trekken.

In een blogje van vorige week heb ik geschreven over de stokrozen en de variatie in kleur. Ik kreeg een aantal reacties nav de donker paarse, bijna zwarte variant. Vervolgens heb ik wat ‘zwart zaad” verzameld, want hoewel niet iedereen graag deze donkere stokroos ziet….ze zijn wel zeldzaam. In mijn tuin probeer ik ook steeds donkere of zwarte bloemen en planten te kweken en de zwarte tulp …. dat is toch meer dan een begrip. Jan en Simonne geven me weinig hoop dat het me gaat lukken stokrozen uit zaadjes op te kweken. Heel Charente is vergeven van de stokrozen maar schijnbaar niet op de plekken waar ze worden uitgezaaid, en men wil dat ze groeien. En wat zijn ideale omstandigheden? Het zwarte exemplaar bevindt zich buiten de tuin en afrastering en heeft gekozen voor een sobere plek in een scheur in het asfalt. Om jaarlingen uit te doen in de buurt van deze plant is onbegonnen werk!

Ik heb al een aantal stokrozen in de tuin uit Charente en ook dit voorjaar heb ik er weer een aantal gekregen. Blij verrast heb ik bij thuiskomst geconstateerd dat één van de gekregen stokrozen toch wel erg donker is…….maar nog niet zwart.

Een andere schat is een jampotje vijgen “eerste pluk” zorgvuldig gemaakt door Simonne.

P1040063 (1024x768)

Mijn schatten!

 

En verder draag ik nu natuurlijk de schat aan indrukken, goeie herinneringen, …wat wijsheid… met me mee!

En deze schat …..wordt vandaag 9 jaar!. Onze lieve, gekke, vrolijke Cartouche die de kunst verstaat om overal voordeeltjes uit te halen, gewoon door te zijn wat hij is. 34 nakomelingen, nog altijd trekken aan de lijn, Oost-Indisch doof, trots…maar de leiding stilzwijgend doorgegeven aan Lennaert,… een levensgenieter!!

Cartouche1

nothing (652x1024) (2)

Cartouche in zijn “nothing box”

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Schatten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *