Slappe lach

Alweer twee jaar geleden volgde ik met Lennaert de opleiding KNJ. Rond deze tijd moesten de puntjes op de i gezet worden en hadden we afgesproken met Gé&Ge voor een oefensessie met veel waterwerk in Noord Limburg. Op de afgesproken plek verscheen eerst Sandra met Terza en daarna Gé&Ge met twee draadharen en een hele bus vol training attributen.

Eerst werd een niet al te breed watertje met een brug opgezocht om het commando “over” goed onder de knie te krijgen. Lennaert was goed in vorm die dag en had ik ook wat tijd om de hele oefensessie eens nuchter op afstand  te bekijken. Misschien had ik ergens lachgas ingeademd maar ik heb alleen maar gelachen…en nog erger…de slappe lach!!!

Het begon al met het “zoek verloren” met de eend….nu zijn Gé&Ge een stel…en als een stel samen jachtoefeningen doen, dan slaat de vlam al snel in de pan.  De eend valt altijd te vroeg of te laat, ligt altijd te diep of te dichtbij maar nooit goed. Tijdens de spanning van het “zoek verloren” kreeg Ge opeens hevige krampen, en moest acuut een bosje opzoeken. De bus zat proppie vol met hondenspul, er was aan alles gedacht maar niet aan toiletpapier. Terwijl ik nog in mijn tas aan het zoeken was naar papierenzakdoekjes bood Gé al mopperend een alternatief  aan Ge ……de bloederige kranten waar de eenden in gedraaid zaten. Ge griste de kranten bij elkaar en weg was ze. Toen kreeg ik al een eerste lachaanval. Sandra hield zich dapper in de plooi, en ging op een  serieuze manier Terza bestuderen.

Vervolgens reden we door naar een brede vijver met nog bredere rietkraag. Hier konden we ook verder alle andere proeven afwerken en zelfs even schieten…als er verder niemand in de buurt was want we zaten aan de rand van een vakantiepark en Gé vertelde dat hij het al aan de stok had gehad met een aantal mensen en er flink gescholden werd en men dreigde met de politie….we waren toch niet echt op ons gemak.

Hij haalde uit de bus een fiets want hij als eenden-ver-weg-legger  moest anders steeds om de vijver heen lopen. Er gingen wat eenden en honden over en weer en ontstond er ergens een probleem dat er wel een hond aan de overkant was maar geen eend. Sandra ging dat probleem even oplossen en liep om de vijver heen en inmiddels was de temperatuur flink gestegen. Om  tijd te winnen kwam ze met de fiets terug. Nou ja tijd winnen…het was een herenfiets ze kwam amper bij de pedalen, het ding stond in het zwaarste verzet en ze moest berg op door het gras. Toen ze eindelijk arriveerde met een vurig hoofd  alsof ze net met veel moeite de gele trui had veroverd waren eend en hond alweer aan de overkant.

Om mijn lachstuipen niet te doen overkomen als uitlachen…concentreerde ik me op wat foto’s maken. De rest van de oefeningen verliepen allemaal goed. Gé hield de score bij, hij was tevens jurylid, mentor, mental coach en had voor alles een praktijk anekdote  en besprak tussen door met ons wat we goed deden en minder. Voor zijn eigen vrouw was hij extra streng, die deed schijnbaar alles fout…en dat gaf weer aanleiding tot discussies. Lennaert veroverde de eretitel “slimme drent”, en dat Gé dit uitsprak was toch wel een groot compliment. Alleen bij het down liggen verspeelde Lennaert wat punten want hij lag naast een bijennest . Als afsluiting gingen Gé&Ge nog even apport uit water een paar keer oefenen. Wij stonden op afstand te kijken. De draadhaar deed raar…..in het water hapte hij wat naar links en rechts en ook aangekomen op de oever deed hij raar. Ge kreeg natuurlijk de schuld. Toen begon Gé  ook wat met zijn armen te zwaaien maar we stonden te ver om de discussie te volgen. Vervolgens deed Ge helemaal raar en danste Gé&Ge en draadhaar wat door elkaar heen …Met z’n drieën stonden ze op een nest wespen te dansen en werden royaal gestoken. Ge werd zelfs gestoken op een plek…daar waar de zon nooit schijnt!!

Volgens Gé waren Terza en Lennaert klaar voor de proef, zijn eigen vrouw en de draadhaar helemaal niet. Lachend en tevreden sloten we deze trainingssessie af……en nu ik dit opschrijf heb ik weer de slappe lach en helaas kan ik de foto’s niet terugvinden van deze giechel-dag…maar wel nog andere foto’s genomen tijdens trainingen met Ge!!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *