Speedy Lobke

WP_20160901_18_14_00_Pro

Lieve paps,

Hier weer eens een berichtje van je Lobke. Ik moet je iets vertellen, waarvan ik denk dat je bést trots op me zult zijn. Je weet het hè, veel van jouw kinderen zijn aan het werk op het gebied van de jacht. De meesten doen apporteertraining, zoals jouw Lennaert, maar ook mijn halfzusje Nova die bij jou woont. Heel knap dat zij al een paar diploma’s hebben. Ikzelf vind apporteren wel leuk, maar de rest dat bij die training hoort vind ik maar matig. Daar ben ik dus mee gestopt. Maar wat ik wél heel erg leuk vind is veldwerken. Heel veel heb ik daar al voor getraind en óók al wedstrijden gelopen. En weet je wát? M’n zusje Libre, dus óók jouw dochter, is óók met het veldwerkvirus besmet geraakt. In augustus hebben we zelfs samen getraind in België. Leuk hè! Maar nu komt het leukste: Op 1 september heb ik meegedaan met een wedstrijd in Dirksland, van onze eigen rasvereniging. De keurmeester vond mij goed jagen, en wilde me ’s middags nóg een keer zien werken. Zo gezegd, zo gedaan.  En wat een verrassing aan het eind van de dag: Ik kreeg een eervolle vermelding, en het bleek dat ik van mijn groep de beste was. Dus kreeg ik óók nog eens een mooie beker met een fazant er op. Goed hè!!

SONY DSC

Twee dagen later was er wéér een wedstrijd waar ik aan mee deed. In Hansweert, georganiseerd door de rasvereniging van de DSL. Ik dacht kóm, laat ik proberen nóg eens wat te winnen. Ik ben zo hard als ik kon achter een haas aangegaan. Zelf vond ik dat ik daarmee wel wat verdiende. Maar de keurmeester dacht daar anders over. Erg flauw, want ik heb de poten uit m’n lijf gelopen, en dat allemaal voor niets…..

Er staan nog een paar wedstrijden op het programma dit najaar. Ik ga natuurlijk heel erg mijn best doen, en zal je op de hoogte houden.

Lieve paps, ik hoop je snel weer eens te zien.

Groetjes aan Lennaert en Nova, en een dikke knuffel voor jou!

Je Lobke.

SONY DSC

WP_20160901_18_13_24_Pro

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Speedy Lobke

  1. Knap werk van Lobke , ja en zo zal ieder van ons zijn plaatsje vinden in het jachthondenwereldje en zullen onze baasjes steeds meer en meer beseffen dat er meer dan wandelen alleen in onze genen en rangen zit, een dikke proficiat aan al onze voorjagers veldwerkers en natuurlijk onze honden

  2. Dankjewel voor je lieve woorden Louis. Het is heel fijn voor de mensen die heel hard met hun hond werken om oprecht waardering en belangstelling te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *