Stamboom!

 

Hij is binnen! De stamboom “Livre des origins St,-Hubert” van Nova is gisteren door de fokkers Simonne en Jan Faes eigenhandig gebracht.

Ze hebben ook nog eens gecontroleerd of Nova wel op haar plaats is bij ons, en aangezien ze haar niet mee terug hebben genomen zal het wel kloppen.

Nu ik de stamboom heb kan ik met haar al eens een show meepikken voor de gewenning. Ook kan de procedure tot naturalisatie opgestart worden. Dit is een traject van een paar maanden en wordt ze opgenomen in het Nederlandse stamboom register. Je kunt het vergelijken met een dubbel paspoort.

P1030414 (800x718) (800x718)

“dubbel paspoort” is dat niet een vooroordeel?

Van mij had ze best Belg mogen blijven, maar dan mag je niet in Nederland met haar fokken, dat wil zeggen, je mag wel fokken maar dan krijgen de pups geen stamboom. Waarom die bureaucratie?….ik zou het niet weten!

Er hebben toch al twee mensen belangstellend geïnformeerd wanneer Nova pups gaat krijgen. Dat duurt echt wel nog zo’n 2 jaar, en misschien zit het er wel helemaal niet in, want ook alle gezondheidsaspecten moeten kloppen.

Toch heb ik ergens een denkfout gemaakt want zo’n ongeduldig type als ik kan bijna nauwelijks zelf 2 jaar wachten en had ik misschien een volwassen herplaatser moeten nemen. Maar dit is een als, als, als verhaal! Nee! Nova is het, en Nova blijft het…….pffff……nog 2 jaar mijn blog in de lucht zien te houden!

De foto’s die ik gemaakt heb staan bij de fokker op het toestel dus geen foto’s van bezoek en overdracht.

Dan maar nog wat leuke trainingsfoto’s aangezien ook de medecursisten de weg naar mijn blog aan het vinden zijn!

P1030462 (1024x768)

Groeps steadyness tijdens jachttrraining

P1030463 (1024x768)

De voorjagers staan voor!

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *