Struinen langs de Grensmaas…

En dat met acht Drentsche Patrijshonden. Zondag zijn de pups van Nova teruggekomen naar hun geboortegrond. Ze waren er allemaal, Duko, Tijl, Cleo, Saar en Jasper. Behalve Santo aangezien de baasjes besloten hadden ivm met de code oranje in België, het beter was zich niet te verplaatsen, en daar hebben we alle begrip voor.

Ook vader Maran en oma Javana waren aanwezig en dat gaf aan de terugkomdag extra cachet.

Na de hernieuwde kennismaking en verorberen van de vlaai hebben we een mooie wandeling gemaakt over de Maasdijken. De baasjes kregen een goeie indruk dat de kennelnaam van hun hond “vd GrensMaas” niet zomaar lukraak is gekozen. Ook de frisse duik in de Maas  konden de baasjes en vooral de honden bekoren.

Als fokker en reueigenaar hebben we los van de gesprekken met de eigenaars van de pups ook vooral onze ogen de kost gegeven om te kijken en proberen te ontdekken of er zaken of kenmerken zijn die we liever niet zien….maar we zijn zeer gerust gesteld. Ze zien er allemaal prachtig uit. Actief, speels, drents ….en pubergedrag. Vooraf had ik wat instructies gegeven wat betreft de reuen, Jasper, Duko, Tijl en papa Maran, maar dat ging super. Spelen, rennen, liggend knuffelen…. De twee dametjes Cleo en Saar hadden elkaar ook weer gevonden en als witte lichtflitsen (de minste bruine platen allebei) schoten ze onvermoeibaar van links naar rechts door de groep.

Ik had ook nog de “vroedvrouw” Marij en de twee “peettantes” Sandra en Suzanne uitgenodigd. Ook zij waren nieuwsgierig naar de honden en hoe ze zich ontwikkeld hebben het afgelopen jaar.

Vol vertrouwen zien we uit naar de Fokdag, hopelijk voorjaar 2021!!!

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Struinen langs de Grensmaas…

  1. Alle ingrediënten voor een een zeer geslaagde dag waren aanwezig: gezellige locatie, mooie natuur, aardige mensen en (in dit geval het belangrijkste) prachtige honden met een fijn karakter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *