Susanne&Saar

Berichtje uit Spaubeek met Saar in de hoofdrol. Zij en Cleo lijken heel veel op elkaar en nu zitten die twee meisjes van Nova ook nog samen op puppy-les en jachttraining. Ik steeds tegen iedereen vertellen dat honden geen menselijk gevoelsleven hebben en elkaar na een tijdje niet meer herkennen…blijken Saar en Cleo door het dolle heen geweest te zijn toen ze elkaar na 5 weken weer zagen en er zich “Spoorloos-achtige taferelen” hebben voorgedaan. Oké…ik neem mijn woorden terug!!!

“Met onze Saar gaat het prima, ze is niet meer weg te denken uit ons gezin. Ze groeit goed, niet alleen qua gewicht (bijna 10 kg) maar ook in haar ontwikkeling.

Ze heeft al een paar keer losgelopen in het veld en in het bos, ze blijft ons in de gaten houden en als ze te ver achter blijft of een andere kant op loopt, doet een rammelend doosje met beloningssnoepjes wonderen. Wandelen langs een (drukke) weg blijft ze spannend vinden.

Inmiddels heeft ze er al een jachttraining op zitten, maar het hoogtepunt was toch wel de puppytraining en de hereniging met Cleo. Geweldig om te zien 😍.

Gisteren heeft ze weer een bezoekje aan de dierenarts gebracht, voor haar entingen. Dierenarts Patrick is haar grote vriend, want die heeft een hele grote pot met koekjes 😋.

Langzamerhand loopt in huize Jansen de vakantietijd ten einde en pakken we het ‘normale’ ritme weer op. Stef heeft zijn eerste schoolweek er al op zitten. Vandaag is Henk weer gestart en Cas en ik mogen volgende week weer…..

Ik ben in de gelukkige omstandigheid, dat ik 7 (ja, ik weet het, ik ben een bofkont) weken vakantie heb gehad. Deze stonden geheel in het teken van Saar. Het kwam zo goed uit, dat we haar aan het begin van mijn vakantie kregen. En eigenlijk kon ik mijn job gewoon voortzetten, maar dan wel met een puppy in plaats van met studenten, die een gemiddelde leeftijd van 18 jaar hebben. In het dagelijks leven ben ik namelijk docent bedrijfseconomie. Woorden als: opvoeden, begeleiden bij hun ontwikkeling, puberbrein 😬, regels stellen, grenzen bewaken, consequent zijn, oog hebben voor talent, vertrouwensband opbouwen, motiveren, zijn op beide van toepassing 😉

‘To do lijstje’ voor deze week: 
– oefenen met wat langer alleen zijn,
– nog eens oefenen bij de oppas (mijn broer), 
– de tijd opnemen hoe lang ‘ het rondje veld’ duurt. Want dat moet natuurlijk gebeuren, voordat wij allemaal de deur uit gaan (en zorgen dat we op tijd op het werk/school zijn),
– puppy- en jachttraining, 
– en vooral heel veel genieten, van en met Saar 🥰.”

Hee…ben jij ook een jachthond? Boffen we even hé!

Cleo en Saar…hun vreugdevol weerzien was opvallend!

 

Foto gelukt, kunnen we nu verder?

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Susanne&Saar

  1. Mooi verhaaltje. Kleine aanvulling v.w.b. de inleiding door Jeanny; Cleo blijkt niet alleen haar zusje Saar te herkennen maar ook Nova (haar moeder), Lennaert, Cartouche en waarschijnlijk dus ook de rest van het nest. En “last but not least”: Jeanny zelf. Cleo is telkens uitzinnig van blijdschap als ze hen ziet.

  2. Seth heeft zijn broer Sproet drie jaar niet gezien door verblijf van Sproet in de usa…..bij terugkomst vlogen ze elkaar figuurlijk in de armen…….dus…OF ze elkaar herkennen….was ontroerend mooi..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *