Terrasjesweer?

P1030760 (1024x768)

Oefening steadyness!

Ik heb het al eens eerder gezegd… met een drent kom je op plekken waar je anders nooit zou komen…. en dit keer wat dichter bij huis. In Herkenbosch langs de Roer kregen we de kans een extra training te volgen op onbekend terrein met vele verwaaingen. De groep was niet zo groot en de instructeurs hielden de lijnen kort op alle disciplines. Sandra reed met me mee en Terza de Spinone  hadden we achterin bij Lennaert in mijn auto gepropt. Geen wanklank vanuit de kattenbak!

De omgeving was meer dan inspirerend, wat een pareltje om te werken aan de oevers van een slingerende geheel natuurlijke Roer.

Honden en voorwerkers deden hun best en het zweet stond 3 centimeter dik op mijn voorhoofd!  De groep was blij voor elkaar als iets wat je voor onmogelijk had gehouden opeens lukte met je trouwe viervoeter. Thies het springertje ging over breed water en besloot ook nog eens de eend mee te terug  te nemen. De blijdschap en de aanmoedigen galmde door het verstilde plaatje en de avondlucht.

Hoofdinstructeur Hans zei tegen mij en bazinnetje van Jip. “Dames es eur hunj dit good doon den moog geer uch get meine” . Tja, dit is zo’n  zin die bijna niet kunt vertalen!… Dames als jullie honden dit goed doen (moeilijk apport)  dan mag je je iets menen……..en dat is weer geen correct Nederlands! Het komt erop neer dat je dan trots en met jezelf ingenomen mag zijn ……dus “ ik meen me nu iets” want Lennaert draaide er zijn poot niet voor om! 🙂 Lekker dier!

Tevreden gingen we naar huis en sloegen de moeilijkste proef van gisterenavond “terrasgewenning”  over….maar volgende keer laten we zien dat we ook dat met gemak aankunnen! 😉

 

P1030759 (1024x768)

Dat stipje in het water is Thies met eend in de bek op de weg terug!

P1030755 (1024x768)

Sandra, Terza en Lennaert!

P1030754 (1024x768)

Thies het springertje!

P1030753 (1024x768)

Koffiepauze in the middle of nowhere!

P1030743 (1024x768)

Een goed stel!

P1030741 (1024x768)

Communiceren blijft belangrijk!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Terrasjesweer?

  1. Jeanny Bustin mooi geschreven. Foto Steadyniss! Hihi geweldig. Een man down laten liggen.

    We gingen allebei met een goed tevreden gevoel naar huis. Met Terza moet ik nog werken aan het vrijsturen. Maar leg nog even de nadruk op de oefeningen met wild om deze beter af te werken. En hoop dat ze de lijn met overzwemmen binnenkort niet meer nodig heeft.

    En weer een gezellige lachwekkende terugweg gehad. Jeanny wat hebben we weer gelachen.

  2. Fier op wat “onze” Lennaert nog presteert, maar dat het vrouwtje nog veel moet leren staat nu wel vast… TERRASGEWENNING overslaan…. dat is bij mijn weten nog geen enkel Drent met zijn Drentenbaasje overkomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *