Terugblik

Het was een drukke maand, zo druk dat heel veel zaken wegens tijdgebrek het blog nog niet eens gehaald hebben. Gelukkig hebben we de foto’s nog, anders zou alles snel verdwijnen naar de achtergrond.

Zo was daar mijn zoon Christian die te horen kreeg dat hij geslaagd is voor de HAVO en zijn cijferlijst is dusdanig dat hij opeens grote ambities heeft. Ook is hij geslaagd met een dubbel profiel, Natuur en Techniek en ook nog Natuur en Gezondheid. Hij kan alle kanten op met deze profielen en alle vervolgopleidingen liggen binnen handbereik.

P1050575 (800x600)

Er moest nog gewandeld worden met de  Belgische jachtvrienden en tussen alle trainingen door toog ik met Nova en Lennaert naar  Arendonk waar Karine en George ons ontvingen en een route hadden uitgezet. Ja het regende…maar wanneer niet in juni? Ene mevrouw Rita legde me op de pijnbank en moest overal het fijne van weten…ik was verbaasd wat ze allemaal over me wist. ” Ik lees je blog” was haar verweer…..maar er waren zaken bij….die hebben nooit mijn blog gehaald….”Ik combineer dat””  was haar 2e verweer…. Oké ..niets aan de hand, behalve een geruststellende gedachten dat iemand op afstand combineert 😉

Dan kleine Nova die de laatste hordes nam op weg naar een toekomst als mogelijke fokteef. Tijdens de nederlandse clubmatch haalde ze een “Zeer Goed” binnen en met alle vorige exterieur kwalificaties  is dat plaatje compleet. Qua testen van gezondheid, is een grote hink stap sprong genomen.

  • Von Willebrand : vrij
  • Elleboogdysplasie: vrij
  • Schouderdysplasie: vrij
  • Heupdysplasie: HD-A heupen
  • Gebit: alles aanwezig en goed scharend

Alleen de ogen moeten nog getest worden.

Haar jachtpassie laat ze elke week zien tijdens de jachttraining, en ook hier liggen we op ramkoers. Iemand vroeg via Social Media, omdat op geen enkel punt bijna nog iets is aan te merken. “en hoe zit het met karakter? …daar moet men op gaan beoordelen”.  Nu is karakter niet zomaar meetbaar, maar iedereen die Nova beter wil leren kennen, is welkom….welkom om te praten over een mogelijk nest in 2017, welkom om het hemd van het lijf te vragen over haar karakter en kennis te maken met dit fijne hondje. Welkom om te horen waar ze vandaan komt, en dat we een aantal generaties kunnen terugkijken omdat her en der allemaal nog goede contacten lopen…..gewoon welkom!!

Maar ook een doordeweekse doorweekte training in Beerse met het “vriendenclubje” ging door. Ik had Lennaert en Nova bij me en constateerde dat “over water” en terugkomen met de eend geen struikelblok hoeft te zijn op de proeven. En toch reed ik met lood in de banden naar huis en had graag met iemand een biertje gedronken. (…)

13435497_1767898230089283_7837899932043545737_n

Alweer regen maar ik merk het al niet meer..

Loek zoon van Cartouche heeft weer toegeslagen en wint voor de 3e keer op rij de onderlinge proef van zijn opleiding in België. Van de 160 punten behaalde hij er 159. Wat een klasbak!!

13522012_10153544372367312_4869941375168198489_n

Loek en baas Bert!

En tot slot Lennaert….al één week zit hij “in de voetbal” en voorspelt de uitslagen van de wedstrijden net als een octopus 4 en 6 jaar geleden in de Zoo van Berlijn. En wat blijkt…? Tot nu toe heeft hij alles goed voorspelt, zelfs de winst van IJsland op Engeland. Nu deel ik altijd de voorspellingen via FB….en inmiddels heeft hij vele fans en zitten zelfs mensen naar voetbal te kijken die het geen bal interesseert maar die willen weten of zijn voorspellingen uitkomen. Tijdens de wedstrijden vult zich mijn mailbox met “oei” en “ja” en “hoera” en verdere fanmail! 😉

P1050610 (800x600)

De commisie die controleert of alles reglementair verloopt met logeetje Jacky. Notaris Cartouche kijkt opzij..

P1050617 (800x600)

Op zoek naar de alpinopet…dat wordt Frankrijk!

P1050620 (800x600)

Hoe kan het anders..België..eens een belg..altijd een belg…zijn roots!

P1050625 (800x600)


De ijsbeer staat voor IJsland…..ja wie had dat verwacht…Lennaert dus!

P1050601 (800x600)

Groen met rood….Ronaldo en Portugal kunnen opgelucht ademhalen!

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Terugblik

  1. Fijn dat het zo geweldig goed gaat met alle kids in huize Bustin 🙂 leuk geschreven deze update Jeanny

  2. Heerlijk verhaal. Een boel beleeft. Lennaert doet het goed. Nova lieve lieve Nova. Goede uitslagen. Mooi. Nog oogjes afwachten. Kjv proef lopen. Dat kan ze. En karakter. Nou wat een vraag. Haar karakter is top.

    Jeanny. Wij gaan nog eentje drinken zoals belooft en dit weekend naar de tuinfair in Obbicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *