Terugblik!

P1010934 (800x600)

Aangenaam gezelschap!

 

De 2 weken Charentes, Grosbout<-> Ferret zijn omgevlogen! Voor mij tenminste! Van te voren maak ik zoveel plannen, en er is zoveel te zien en dan duikt er een oude kwaal op, “ slapeloosheid en het doel is nooit het einddoel”. Vraag het maar aan mijn zus! Ze weet hoe rusteloos ik kan zijn, als ik tijdens het koffiedrinken opeens opspring en weer weg wil naar het volgende…..

De slapeloosheid is geen probleem, er is genoeg om over na te denken en dan deel je wel eens iets op facebook waarop weer leuke reacties komen.  Dan denken ze dat ik ergens om 4 uur ‘s nachts op een dansvloer sta, maar daarvoor moet je niet naar Charente, maar de sterren daar zorgen wel voor het mooiste discolicht!

Het klikte wonderbaarlijk goed in onze Nederlandse Belgische commune en de 3 honden reageerden op elkaar alsof het nooit anders was geweest. In Ferret was het een ander verhaal, want daar waakt ome Heros over zijn roedel, en die heeft liever geen mannelijke pottekijkers op “zijn koer” en daar moeten we ons naar schikken!

Deze vakantie zal vooral bijblijven als smul- en proefvakantie. Chris was de kok en zorgde op de momenten dat we “thuis” waren voor een gezonde avondmaaltijd. Zelf zorgde ik elke ochtend voor vers brood. Eerst een ronde lopen met Cartouche en Lennaert. Het was een heerlijke ochtendronde, niet te lang en niet te kort. Tussen de uitgestrekte graan- en zonnebloemvelden langs de rand van het bos en door het kleine gehuchtje weer terug. Regelmatig werd ik dan ingehaald door Steven die zijn ochtend trimloop volbracht. Voor het brood moest ik een paar gehuchtjes verder met de auto en ook dit ochtendritje verveelde nooit. In de  wirwar van landweggetjes  was ik de eerste die zonder tomtom zijn weg wist te vinden.

Simonne en Jan hebben ons constant verwend en Eva maakte kennis met ansjovis en artisjok. Tijdens een bezoek aan een restaurant probeerde ik mijn eerste oester en dat kreeg een vervolg tijdens de eind-BBQ,  door Jan aangekondigd als “ongebruikelijk”. Het begon met rauwe oester, daarna gevulde champignons , weer oesters, mosselen, eend, en varkenslapje, en dat allemaal “even laten smoren” op de BBQ.

Ook de vele kazen, worsten, wijntjes, pinneautjes en biertjes hebben we ons laten smaken en het was de bedoeling dat we ons gewicht op peil hielden! Ik heb zo links en rechts teruggelezen dat dit gedeeltelijk is gelukt! Ik ben echt wel een kaasliefhebber, maar namen weet ik niet, en gewoonlijk kies altijd voor zekerheid op kaasgebied. Ik heb eens ergens gelezen dat wil je gelukkig worden je vaker moet kiezen voor dingen die je niet gewend bent. Nou, dat heb ik toegepast op de kazen en dat was lekker!!! En nu ben ik gelukkig 🙂

De eerste week verliep  een beetje rommelig en ik starte met het feuilleton “eau de vie”! Natuurlijk wordt dit mysterie nog opgelost en weet ik inmiddels wie de dader is. Wat ik inmiddels ook weet is dat als er iets vervelend voorvalt, zoals met Lennaert, opeens alle inspiratie en ondeugd weg zijn en het moeilijk is de draad weer op te pakken. Maar een greep tussen de kazen en worsten zetten me weer op de rails!

Toch heb ik mijn rust gevonden! 2 keer ben ik er in mijn eentje op uit getrokken, de ene keer met Lennaert en de andere keer Cartouche. Ik scharrelde wat rond tussen de velden, braakliggende terreinen, verlaten huizen, overwoekerde tuinen op zoek naar plantjes, zaden, stenen, fossielen, eigenlijk niets…..maar als je in de streek waar wij zaten geen fossiel weet te vinden, dan ben je blind.

Nu ben ik gelukkig en niet blind!

Eva, Simonne, Annemie, Steven, Jan en Chris bedankt! 😉

Jeanny

P1020008 (2) (800x600)

Zo lekker!!!!

P1010995 (800x600)

Donkere onweersluchten boven Ferret, maar de BBQ ging gewoon door!

P1010992 (800x600)

Op ontdekkingstocht!

P1010943 (800x600)

Chef kok en Chef de Chien!

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Terugblik!

  1. ja, onze Heros, de rust zelve…vroeger… tot Lucy er bij kwam kon hij met elke reu samen door één deur. Maar nu moeten die andere reuen uit de buurt van zijn teefjes blijven, en hij weet dat hij groot en sterk is !
    En die fossielen kwestie is soms een zaak van enkele honderd meters verschil. Bij ons in de tuin vind je ze bij de vleet, de stenen van de huismuren zitten er vol van. Ook in de tuin en de velden rondom het huis kan je voornamelijk in de winter fossielen bij de vleet vinden. De regen van de vorige maanden hebben dan veel stenen proper gespoeld en kan je de fossielen zo maar oprapen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *