Thuis!!

IMG_1253 (1024x765)

Al vroeg onderweg!!!

We zijn goed geland en de reis ging in record tempo. Het was wel een dieprode zaterdag, maar de files stonden allemaal aan de andere kant van de reling.

Van Poitier tot Parijs reden de vakantiegangers vanuit het noorden in een fuik en wij hadden de vrije baan. Parijs werd soepeltjes genomen en alleen bij Luik werden we even omgeleid maar toch vestigde we een record tijd nl., 8,5 uur en dat met 3 plasmomenten voor de honden.

IMG_1259 (1024x765)

Zon en regen wisselen elkaar af!

Wat is het toch een braaf 3-tal. Verschillende leeftijden met verschillende drive en temperament maar ze passen zich zo makkelijk aan, en ook kleine Nova kent het klappen van de zweep al, een “dreamteam”.  Nova mist nu wel Nox, 2 weken lang haar speelkameraadje en schaduw. Ze keek op dat de katten hier nog altijd wonen maar het hondenspul en kattenspul was blij elkaar weer te zien.

Chris werd afgelopen donderdag opeens ziek. Hij had hoge koorts, had het ijskoud terwijl het toch nog 34 graden was en begon te ijlen. De tamtam tussen Grosbout en La Jarge  werkt voortreffelijk want binnen de korste keren kregen we hulp aangeboden en Thea de mevrouw waar we het huis van huren aarzelde geen moment en ging op zoek naar een dienstdoende arts, kwam ons ophalen en kris kras over de smalle weggetjes naar Villefagnant. De dokter had zijn praktijk nog niet gesloten en zat op ons te wachten. Thea fungeerde als tolk en dat was wel nodig, want het was toch niet echt duidelijk of voor de hand liggend wat Chris mankeerde. De apotheker werd gebeld en ook daar konden we nog terecht en zaten ze ook al op ons te wachten. Wat waren we blij met Thea die de taal sprak en de weg wist. Chris onderging het allemaal gelaten. We kochten ook een thermometer en een charmante apothekers assistente deed erg haar best Chris duidelijk te maken hoe te gebruiken. Toen hield Thea wijselijk haar mond en dat leverde een paar hilarische momenten op.

Ook Brigitta en Tim uit La Jarge waren bezorgd en boden alle hulp aan. We moesten niet aarzelen om te bellen als er iets was….zeker doen…….echt wel…….gewoon vragen!

Dat voelde wel goed, en zeker voor Chris die zou worden opgenomen in het ziekenhuis indien hij niet binnen 12 uur opknapte. Thea bood direct aan dat ik en de honden gewoon in het huis konden blijven als het nodig was. Pfff….waar vind je dat nog …een vakantiehuis waar je überhaupt 5 honden mee naartoe mag nemen, een verhuurster die zich direct over je ontfermt en waar je 3 honden gewoon welkom zijn. Thea had ons ook al een nachtje eerder in het huis gelaten en als ik twijfels uitsprak zei ze simpel “nee joh!!” en dat staat voor “maak je geen zorgen,  je staat er niet alleen voor en al duurt het een week, een maand…” !

Thx Thea!

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Thuis!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *