TOP2000!!!

Vanaf nu kunnen we weer luisteren naar de TOP2000! Vorig jaar hebben we met een aantal gelijkgezinden ook onze lijstjes gemaakt en uitgewisseld. Nu zeg ik wel “gelijkgezinden” maar de muziekkeuze liet dat helemaal niet zien, maar het ging vooral om de lol en de kennismaking met toch wel erg bizarre muziekjes en groepen waar ik nog nooit van gehoord had!

De “echte” TOP2000 wordt elk jaar groter en groter en is het inmiddels meer dan een hype.
In november kon al gestemd worden en 28 november was de stembus alweer gesloten. Dat is wel raar omdat het TOP2000 gevoel toch pas in december begint te kriebelen.

Mijn lijstje heb ik ook netjes ingediend. Ik heb niet gekeken wat ik persé op nummer 1 wil hebben want er zijn zoveel mooie nummers en is het vooral de emotie van het moment wat een nummer dan speciaal maakt.

De top 10 is al 14 jaar geen verrassing en kijk je naar de jaartallen…………dan zijn die toch veelzeggend! Jongeren beklagen zich erover dat de TOP2000 meer een “ouwe lullen” feestje is voor 50 plussers,(excuseer mijn taalgebruik) maar dat klopt niet want iedereen kan invullen en het is toch meestal de jeugd die handig en slim zijn met de PC’s, want dat invullen was helemaal niet zo makkelijk.

Nu kan ik hele opsommingen gaan geven wat wel en niet leuk is, maar ik hou het bij de begin-tune gespeeld door het Metropoolorkest, en daar krijg je al kippenvel van, dus opendraaien die volumeknop: https://www.youtube.com/watch?v=-G4pbl530_s

http://nl.wikipedia.org/wiki/Top_2000_%28Nederland%29  De geschiedenis van de TOP2000!

http://www.radio2.nl/nieuws/id-6065-bekijk-de-top-2000-lijst.html  De lijst en geluidsfragmenten!

http://radioplayer.npo.nl/radio2/ Luisteren via PC!

En omdat het zo leuk is hier nog wat exclusieve foto’s van het N-nestje!

DSC03035 DSC00536 DSC00534

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “TOP2000!!!

  1. Oef …het is niet Jeanny’s groot idool “zanger Rinus” die op één staat en ook tot op nr 2000 is dat stuk onbenul niet te vinden, nogmaals oooeeeefffffffffffff….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *