Training hervat..

P1030302 (800x600)

Na een weekje spijbelen hebben Lennaert en ik de training hervat. Al vroeg reed ik met hem naar de Maasdijk om flink uit te waaien zodat hij tijdens de les wat minder “ikke eerst” zou zijn. Het gras was nat en ik wilde niet bij voorbaat al natte voeten halen dus ik stuurde hem in z’n eentje vooruit………Normaal wil hij niets liever, los wegschieten en zolang doorrennen totdat hij wordt teruggefloten en nu na een zuinige 20 meter stoppen en omkijken met vragende ogen “waar blijf je nou”?

De training verliep goed! Alleen met down liggen heeft hij problemen. Hij wordt dan een beetje angstig van de NEEN!!, DOWN!!, TERUG!! enz. commando’s om hem heen, en tot overmaat kreeg een andere hond de kolder in de kop, laat het weer een drent zijn, en die moest natuurlijk even bij hem gaan buurten…en kreeg hij de donderpreek van een instructeur over zich heen……….in mijn ogen niet terecht en ook ik werd flink aangepakt, dat ik te lief en aardig ben voor deze “dominante hond”.

Netjes vraag ik altijd of ik hem zelf mag corrigeren en de oefening opnieuw mag doen en dan gaat het altijd goed………vertrouwen zijn nu eenmaal zaken die bij Lennaert en mij erg diep zitten!

Voor de rest een drentje om trots op te zijn die goed mee kan, die enthousiast apporteert en de wil heeft om te werken.  De instructeurs gaan voortvarend te werk en opeens ligt de lat een stuk hoger. Ergens in het najaar  zou er een diploma gehaald moeten worden…….hij zit nog op de lijn der verwachtingen!

DSC_0294

Het liefst zou hij alle blokken willen ophalen!

DSC_0295

Zo snel mogelijk terug en afgeven!

P1030298 (800x600)

Een man en zijn hond!

P1030295 (800x600)

lekker de ruimte!

P1030293 (800x600)

Ook de baasjes moeten hard werken uit het zicht van de honden!

P1030292 (800x600)

Stil, niet lachen, anders horen ze ons!

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *