Tu me manques…

In de pauze Nederland-Mexico viel er een zware e-mail in de bus! De dag van gisteren opgetekend door Yvonne Franssen uit de mond van Saku….

HHmetSakusmall

Saku en baasje Harry!

Liefdesbrief 3

Lieve Lennaert,

Inmiddels hebben we de clubmatch achter de rug, en wat ben ik dáár blij om!
Ik weet niet hoe het bij jou thuis ging, maar hier leek het wel alsof het bazinnetje een schoonheidssalon ging beginnen, maar eerst nog even op mij wilde oefenen. Mijn vacht werd gekamd met diverse borstels, mijn oren werden bijgepunt, mijn nagels geknipt, tjonge jonge, wat een gedoe allemaal!

De dag voor de clubmatch gingen we zwemmen. Één blik uit het raam was voldoende om vast te stellen dat het geen zwemweer was; er stond een frisse wind en het regende zelfs. Maar wij gingen dus zwemmen, want daar zou onze vacht lekker zacht van worden, en dan zou bovendien dat rare weerborsteltje op mijn rug verdwijnen, zei het vrouwtje. Nou, vooruit dan maar. Mijn moeder en ik sprongen als welopgevoede honden braaf in het kanaal, telkens als ze een stok erin gooide. Het duurde even, maar uiteindelijk kreeg ze er gelukkig genoeg van en mochten we naar huis.

En toen brak de grote dag van de kampioensclubmatch aan. We moesten hartstikke vroeg opstaan, en maakten maar een heel klein wandelingetje, maar dat kon me niet zoveel schelen want ik verheugde me erop om jou weer te zien!

Mijn moeder was al snel aan de beurt, en liep samen met het baasje en best veel andere honden een heleboel rondjes. Heel stom, maar daarna schreef een meneer letters op een bord en dat was blijkbaar erg belangrijk. Bij mijn moeders nummer schreef die man een U, ik zag dat het vrouwtje daar heel tevreden over was. ‘Goed gedaan’, zei ze tegen de baas. Alsof híj degene was die de dag tevoren in dat snertweer in het kanaal gezwommen had!

Nadat wij onze letters gekregen hadden, keken de baasjes minder blij. Ik heb geen idee waarom. Allebei een G, super toch? Alleen al daaraan kun je zien hoe goed we bij elkaar passen! En G betekent Goed, heb ik iemand horen zeggen, dus waarom was het dan niet goed?

De baasjes lazen elkaar voor uit de rapporten die we gekregen hadden. ‘Leuk temperament’ stond in het mijne. Grappig vond ik dat, omdat jij dat ook altijd tegen me zegt.
‘Elegant teefje’, stond er verder, ‘die in alles wat meer had mogen zijn’. Die in alles wat meer had mogen zijn?!? Dat is niet eens goed Nederlands! En wat zou die blonde dame bedoeld hebben met ‘in alles wat meer’? Had ze soms liever gezien dat ik een dikke kont had, zoals zij zelf? Dat lijkt me niet bepaald een van de zeven schoonheden! En elegant, dat is toch juist super? Ik voelde me een echte dame toen ik dat las!

Jouw rapport hebben ze ook bekeken. ‘Mannelijk hoofd met goed verhoudingen’ had jouw keurmeesteres opgeschreven. Oók haar middelbare school niet afgemaakt waarschijnlijk. Goed verhoudingen…
Maar mannelijk hoofd, dat klinkt wel stoer! En dat ben ik ook helemaal met haar eens. ‘Goed rasbeeld’ stond er nog bij. Nou, dat vind ik super! Wat een mooie kinderen zullen wij dan samen krijgen, denk je niet?
Goede, geniale, grappige, gezellige, gelukkige, gracieuze, geweldige good-looking pups!

Liefs,
Saku

 

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Tu me manques…

  1. Wijze woorden, Saku! Ik ben heel benieuwd naar jullie kids! Waarschijnlijk hele stoere, elegante, uit liefde geboren Drenten!

  2. Ja Saku, jouw schoonmoeder in spe heeft dan wel een ZG behaald bij dezelfde mevrouw die je moeder keurde, maar Hera was ook liever naar het bos getrokken met de andere roedelleden en ’t baasje. Wij waren wel blij toen we Kiki, het half zusje van Hera ontmoeten.
    Die kwam samen met Marian, haar bazinnetje, speciaal vanuit Arnhem naar Barneveld om ons te bezoeken. Tof hé !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *