Voederrituelen….

Nu is voederen een beetje overdreven want het zijn maar 4 beesten die ’s morgens en ’s avond aan mijn kop liggen te zeuren, ikke! Ikke! Nu! Nu!

Het voer van Lennaert en Cartouche wordt in de schuur bewaard op een veilige plek, nl. een plastieken ton op hoogte, en nog eens extra verzwaard. Dit is wel nodig, want Lennaert heeft zich als pup van 5 maanden al eens “overvreten” nadat hij een zak had opengescheurd!

Om het allemaal wat makkelijker te maken krijgen ze nu ook hun brok in de schuur. De bak van Lennaert wordt altijd als eerste gevuld en geduldig moet hij wachten totdat de bak van Cartouche is gevuld. Cartouche wacht nergens op, die begint direct te vreten. Lennaert zit dan doodstil met gigantisch grote ogen naar me te kijken. Als ik dan een beetje rondtut, blijft hij in één staar kijken en loopt het kwijl uit zijn mond. Hij wacht toch wel altijd netjes op het commando “ja”! Ondertussen heeft Pumelotje de poes de activiteiten in de schuur gehoord en begint ook met huppelsprongetjes te maken, steeds weglopen en weer terugkomen, om aan te geven dat zij de volgende is die iets in haar bakje wil hebben. Pumelotje krijgt brok maar ook “zacht” voer. Nu ben ik geen voorstander van dat zachte kattenvoer, want de kleine afgemeten porties zitten in een handige ritsch ratch verpakking, maar is ook veel duurder. De goedkopere merken zitten in grotere blikken bestemd voor meerder maaltijden maar dat vind ik niet zo fris in de koelkast.

Maar oké! Voor Pumelotje maak ik een uitzondering ook omdat ze tijdens de geboorte in mijn handen belandde, en ik haar eigenhandig heb drooggewreven en aangelegd. In haar eentje smult ze dan van een “te grote “ portie zacht voer omdat poes Miesje hier haar neus voor ophaalt. Dat is toch wel raar want Miesje is hier “de deftige dame” in huis, maar zij is tevreden met alleen maar brok. Hier ben ik niet rouwig om want ze is een Noorse boskat en die hebben nogal eens last van hun gebit en dan is harde brok meer dan goed!

Lennaert heeft in jeugd ook nog eens zakken potgrond en veredelde teeltaarde voor rozen verscheurd. Ik had nog wel de ambitie om na zoveel vergeefse pogingen weer een mooie bloementuin te krijgen………maar die is toen definitief teniet gedaan. Tegenwoordig is mijn tuin alleen maar functioneel en Drentenproof….ach en daar is ook niets mis mee!

P1120304 (600x800)

Nou ja Drentenproof?! In elk geval mollenproof!

ravage

Welcome in paradise!

vreet-225x300

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Voederrituelen….

  1. Kan je melden dat hier waarheid is neergeschreven, hoewel ik nooit een voederritueel in Roosteren heb bijgewoond, kan ik zeggen, niks nieuws onder de zon, het gaat hier net hetzelfde. Het is dan ook heel nauw verwante familie met onze gangsters /veelvraten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *