Week..

Een rare week die eigenlijk nog niet voorbij is!

Gisterenavond laat de aankondiging van een “extra nieuwsuitzending” en dan weet je al dat het niet klopt. Nog voordat de extra nieuwsuitzending begon, druppelde het verschrikkelijke nieuws al binnen via Facebook..vage beelden met verwarde kreten en foto’s. Maar ook snel een mededeling van Facebook zelf waarin mensen werden opgeroepen geen materiaal meer te delen wegens piëteit jegens de slachtoffers. Wat begon met een aankondiging van mogelijk enkele slachtoffers is uitgelopen op een groots drama met 84 dodelijke slachtoffers en 50 mensen die vechten voor hun leven.

Nog niet zolang geleden was Facebook een “feestboek”. Inmiddels vult het zich met video’s en foto’s met de verschrikkelijkste beelden. Tieners en mensen.. die worden neergeschoten en doodbloeden vastgelegd met een mobieltje, kinderen die verongelukken, de ene aanslag na de andere, wanhopige geluidsopnames van laatste woorden. Facebook is geen feestboek meer. Maar niet alleen ver weg, ook dichtbij sterven mensen en hun laatste reacties en posting blijven hangen en zweven. En soms zie je zelfs een berichtje uit het hiernamaals..want die persoon vindt nog altijd dingen leuk! Leven en dood zijn nog nooit zo dichtbij geweest!

Een week vol tegenstrijdigheden en uiteindelijke het besef dat mijn beproefde loyaliteit een dubbele kwartslag heeft gemaakt.

En dan maar luisteren naar Johnny die losjes uit de pols en schijnbaar zonder moeite in één take een mooie song nog mooier maakt!

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *