Weelde..

Tussen al dat puppy-geweld ook nog ander aangenaam nieuws.

  • Ties van de familie Mastenbroek heeft zijn eerste show gelopen in België tijdens de Belgische Clubmatch. Hij kwam uit in de puppy klasse en behaalde een “Veelbelovend” en een mooi verslag! Komende zaterdag staat de Clubmatch van de Nederlandse Drentsche patrijshonden Vereniging op het programma en zal hij zijn broer Pieke weer ontmoeten. Ik wens de beide jonge mannen veel succes.
  • Vier weken geleden was Dirkje Fan ’t Getsewold in Roosteren op bezoek bij Lennaert, en gisteren hebben Madelien en Otto Atema de echo laten maken….Yes!!! drachtig!!!! We hopen verder op een rustige dracht en voorspoedige bevalling! Ook in Nieuw-Vennep kan de voorpret beginnen.
  • En dan een mail van Inneke Eibergen. Nummer zeven uit het nest “de Pluisjes” heeft zich gemeld en een mooi verhaal ingestuurd…de toekomstige pup-eigenaars zijn gewaarschuwd… 😉

Zes maanden oud zijn ze nu…de zeven Pluisjes. De hoogste tijd voor een kennismaking met teefje Gaia♠ (stamboom naam Selma van Roopoorte).
Wat waren de afgelopen maanden druk voor Gaia’s baasjes Aernout, Ineke en zonen Arthur en Reinier uit Hoofddorp. Eén keer eerder hadden we een Van Roopoorte drenten pup in huis maar dat was meer dan 13 jaar geleden. In die 13 jaar groeide Dushi – overgrootmoeder van de Pluisjes – heel langzaam uit van een voorbeeldige pup in een hele rustige oude dame. Of is ons geheugen niet heel betrouwbaar en was Dushi net zo’n eigenwijs en ondeugend hondje als Gaia nu? Want ondeugend dat is ze en hoe! Menig vaatdoekje en afwaskwast en ja zelfs een rookworst moeten uiterst tactisch heroverd worden. En wat te denken van die vieze sokken die – als we niet tijdig ingrijpen – razendsnel in haar bek verdwijnen om er na 4 hele dagen (!) weer uit te komen. De dagelijkse wandelingen in het bos zijn een waar feest voor baas en hond; lekker rollebollen in verse paardenpoep, eendjes verjagen in de plas en natuurlijk juchteren met alle honden die er zijn. Gelukkig heeft baasje in de eerste puppy training en recentelijk ook tijdens de puppy jacht training van de KNJV een handig trucje geleerd waarbij extra lekkere beloningsbrokjes het aanlijnen iets vergemakkelijken. Het zou anders maar zo een zaak van heel veel geduld hebben zijn geweest.
Over geduld gesproken: het zindelijk worden heeft wel even geduurd en een hele nacht overbruggen is er helaas nog vaak niet bij. Korte en onrustige nachtjes nog voor de baas! Een nare bijtwond aan de staart is met hulp van een antibiotica kuur gelukkig nu zo goed als genezen. Onlangs maakte Gaia haar eerste ritje in onze oldtimer VW bus (1966) en lag ze net zo heerlijk achterin als Dushi deed tijdens vakanties en uitstapjes. Dat er nog maar heel veel leuke reisjes en heel veel leuke belevenissen mogen volgen met dit (b)engeltje.

Godin van de natuur en de aarde in de Griekse mythologie. Oermoeder en aarde.

Gaia heeft respect voor de oudere dame!

En nu ligt ook zij prinsheerlijk op de bank!

Gaia on tour!!

  • En dan toch natuurlijk nog wat eigen puppy-spam….

Cadeautjes voor de pups!

Heerlijk zo’n toegewijde moeder!

Inmiddels zijn het al dikkertjes…maar toch nog heel klein!

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Weelde..

  1. Waarschijnlijk is Dushi een zusje van onze vorige drent Sniky Selma van Roopoorte. Zou nu ook 13 zijn geworden. Leuk dat we weer broer en zus hebben. Groetjes Henk Tolhuis eigenaar van Django van Roopoorte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *