Weer eens een update

Het lukt me niet meer regelmatig te bloggen aangezien er iets veranderd is in de beveiliging tegen hackers en de site regelmatig door de provider op slot wordt gezet….zo vervelend…vooral omdat ze niet echt bezig zijn met een oplossing….maar oké…snel iets schrijven voordat alles weer op slot zit!

Inmiddels is er natuurlijk van alles gebeurd rondom Nova, Lennaert en hun nakomelingen maar ” Who wants yesterdays papers?”…..Zelf was ik nog aan het opkrabbelen wat betreft de 1e lockdown en inmiddels zitten we in de 2e golf en bijhorende maatregelen. De naderen donkere dagen stemmen me niet heel vrolijk in de wetenschap dat ze dit over het jaar heen willen tillen.

Deze week gaan we een beetje grasduinen, dwars door alle toegestuurde foto’s, feiten en activiteiten heen….en noemen het dan maar part I.

Toby heeft veel ervaring opgedaan wat betreft veldwerk.
Marduc heeft inmiddels alle testen doorstaan en is klaar om ingezet te worden als dekreu! (HD-A, ED vrij, vWd vrij)

Jacquine behaalde een eerste plaats tijdens een veldwerkwedstrijd en sloot haar jeugdseizoen af met een prestigieuze prijs die tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Nederlandse Drentsche Patrijshond Vereniging zou worden uitgereikt ” Suze Markvoort-Beker voor de beste Drentsche Patrijshond in de jeugdklas op de najaarsveldwedstrijden: Jacquine van d’Ouw Knip Eigenaar/voorjager: Ine Gimbrère Behaalde in het najaar: 3e G en EV ” Helaas ging de jaarvergadering niet door ivm Corona en heeft Jacquine de prijs nog niet officieel met veel regards ontvangen, maar dat komt vast goed.

Echte werkhonden 🙂
Cleo is al een hele dame….en dat vindt ze zelf ook…

En niet onbelangrijk voor het hele ras…de digitale Reuenavond…

Een tijdje terug vroegen we jullie of er belangstelling is voor een reuenavond. En superfijn: dat bleek er te zijn. Dus deze avond gaat er komen: dinsdag 24 november 20.00u.We organiseren deze avond omdat het heel erg belangrijk is voor de gezondheid van het ras dat zoveel mogelijk verschillende reuen een keertje een teef dekken. Op deze avond leggen we uit waarom dat zo belangrijk is en welke regels er gelden, maar bovenal is er veel ruimte om vragen te stellen aan mensen die al een dekreu hebben. Hoe werkt dat? Hoe zit het met die shows en gezondheidskeuringen? Moet dat echt? Wat moet je doen als een fokker jouw reu wil gebruiken? En zal je reu niet veranderen, lastiger worden tegenover teven?We gaan ook kijken hoe we elkaar kunnen helpen. Mensen met ervaring en kennis van zaken kunnen niet alleen informatie geven, maar ook praktische hulp bieden aan mensen die hun reu wel een keertje willen laten dekken. En we willen een lijst maken met reuen die eventueel voor een dekking gebruikt mogen worden, ook al zijn ze nog niet gekeurd.De avond wordt georganiseerd vanuit deze facebookgroep; dus onafhankelijk van de rasverenigingen. Iedereen mag meedoen. Het maakt niet uit of je wel of niet lid bent van een vereniging. De organisatie bestaat uit een aantal betrokken drenteneigenaren: Michael van der Burg, Jeanny Bustin, Suzanne Dirix, Jolanda Huijsing, Manuela Plaisier en Marcel Senten. En voor alle duidelijkheid: er is geen enkele verplichting. Als je na afloop besluit dat het helemaal niks voor jou is, dan is dat natuurlijk prima.Je kunt je opgeven door mij een PB te sturen met je mailadres. Je kunt je mailadres ook hieronder zetten, maar dat is wel openbaar… Het zou ook leuk zijn als je de (stamboom)naam van je reu doorgeeft. Je krijgt dan voor de 24e een uitnodiging met uitleg over hoe zo’n digitale bijeenkomst werkt. Dat is eigenlijk heel simpel, maar als je het nooit gedaan hebt, dan is het natuurlijk handig als wij kort uitleggen hoe het werkt. Kun je niet de 24e? Geen nood. De bedoeling is dat we deze avond over een tijdje herhalen. Doe je mee? Ook jouw reu kan een belangrijke bijdrage leveren aan een gezond ras!.

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *