Weinig….

Juno

Als er weinig te melden is op een blog….dan valt er eigenlijk heel veel te melden. Laten we het maar even houden op weinig inspiratie. Gelukkig zijn daar de witte vrienden met bruine platen met hun vragende ogen…en oké…we trekken er weer op uit. De officiële aanvraag van de combinatie Nova x Juno is nu de deur uit. Bij de aanvraag horen een hoop paperassen en  als je alles terug bekijkt realiseer je dat het toch wel een lange weg is naar deze volgende stap. Je hebt ook een wat kortere route, maar persoonlijk vindt ik dat een jachthond op z’n minst jachtpassie moet kunnen laten zien, dat je voldoet aan de basiseisen van de Vereniging en Raad van Beheer en juist iets extra te brengen door bv. behalve een heup foto ook foto’s te laten maken van ellebogen en schouders. Ook de baasjes van Juno vonden dat ze wat meer moesten brengen dan de basiseisen. Alles uitsluiten, dat kun je niet….maar wel laten zien dat je er alles voor gedaan hebt om gezonde, karaktervolle en mooie pups op de wereld te zetten. Ook Lennaert heeft zich in de kijker “gewerkt” binnen een discipline waar hij normaal de kans niet voor krijgt. Bovenal wilde hij laten zien dat hij vooral een goede apporteerder is en dat leverde wat hilarische momenten op. Een  kwarteltje beschermd door een metalen constructie en vastgeklonken in het veld, werd met harnas, pin en ketting ijverig uit de grond gerukt, opgepakt en voorgebracht……..(ps.. kwarteltje voelde zich daarna nog kiplekker…)

Wandelen met Pina en Terza brengt ook altijd rust in de kop. Grappig om te zien het aangeboren verschil tussen de drenten en de spinone Italiano…….maar een neus voor modder en stinkende kadavers en rolpartijen..dat hebben ze alle vier.

Het landschap om de Kennel vd Grensmaas is aan het veranderen. Overal wordt grind gewonnen en alles ziet er lelijk en kaal uit. In ruil krijgen we straks mooie natuur….maar het was al mooi. We zullen zien en hopelijk nog meemaken!

Tja ….de GrensMaas…..voorlopig verboden gebied!

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *