Wens!

IMG_20150720_210433

De natuur rondom Grosbout is nog ongerept. Het is dan wel een landbouwgebied met kavels zover als de horizon reikt maar de fauna kan er redelijk ongestoord zijn gang gaan.

’s Nachts hoor ik de uil roepen en de verre kef van de vos. In de vroege ochtend op jacht naar vers brood steekt een ree tergend langzaam over, zodat ik bijna tot stilstand kom, en kijkt arrogant met een blik achterom “jij hoort hier niet, ik wel”!

IMG_20150720_210547

Ook de buizerd laat zich regelmatig zien en zweeft stil boven de velden waar vorige week met veel kabaal en inzet van zwaar materiaal de oogst werd binnengehaald. Nu is de rust wedergekeerd en de muizen die het menselijke geweld hebben overleefd zijn nu een makkelijke prooi voor de roofvogels en de vossen.

Rondom het huis is het ook druk, maar dan met het redden van dieren. Uit de kachel hebben we een roodstaart gehaald. Het is een geheel “panis” zwart vogeltje met een vurig rood staartje. Hij was in eerste instantie asgrauw, maar toen ik mijn hand opende om hem los te laten schudde hij zijn veertjes en kwamen zijn kleuren terug. Zeker een minuut zat hij op mijn hand en kon ik hem goed bestuderen. Wat een mooi vogeltjes met gitzwarte kooloogjes. Net toen ik dacht om toch naar binnen te lopen en mijn fototoestel op te halen vloog hij weg.

zwarteroodstaartNSNsized100509

Zwarte roodstaart!

Deze ochtend had Nova een gat in de muur ontdekt……tenminste dat dachten we. Steeds kwam er een korte droge blaf van haar kant en ze bleef maar naar dat gat staren. We hadden ons al een paar keer omgedraaid en toen zag ik opeens dat het gat zich verplaatste. Het was een vleermuis die waarschijnlijk de laatste afslag naar haar donkere schuilplak had gemist en nu verrast werd door het licht en de zon.

Ook het vleermuisje werd gered maar eerst uitgebreid bestudeerd en gefotografeerd……

IMG_20150721_101012 IMG_20150721_100846

Vannacht heb ik een wens gedaan, want ik was net tegen Eva aan het vertellen dat er in deze periode veel sterren vallen en op dat moment viel er een. Heel snel met een groene staart,  en voor ik iets kon zeggen of roepen was hij al verbrand en dus te snel om mijn wens tegelijkertijd te denken want ik had hem al bedacht…weet dus niet zeker of die wens uitkomt……zal wel niet……ik geloof in de natuurwetten, en die doen niet in wensen. Die handelen in leven en dood, en toch hoop ik dat het roodstaartje en het vleermuisje door onze ingreep het redden.

foto

Ik wens..

 

Facebooktwitterlinkedinmail

4 thoughts on “Wens!

  1. De Charente staat ergens gans achteraan in de lijst van 95 Franse departementen wat betreft de populariteit bij de toeristen. Het is mede daardoor dat tijdens deze twee maanden alles nog zo “pure nature” is. En dat moet van mij de eerste honderden jaren niet wijzigen !

  2. wat ben jij toch een dieren vriend! wat lief en mooi. elk leven telt hoe klein het ook is. maar ik hoop wel dat jouw wens uitkomt! ook al geloof jezelf in natuurwetten. maar het is juist de natuur die ons helpt te geloven in het goede! liefs Aniet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *