Zeg het met plaatjes…..P1020231 (800x600)

Als klein meisje kreeg ik natuurlijk een pop om mee te tutten. Maar ik had echt niets met poppen en wilde liever iets levends, een kat, een hond, een paard of konijn en daar moest het ook bij blijven. Met verbazing keek ik naar de poppen van mijn vriendinnetjes met elke week een ander hip setje aan en zelfs schone luiers. Nee, mijn natuurlijke aanleg tot zorg ontbrak schijnbaar op dat moment. Ik vermaakte me met mijn dieren en kapte de hoeven van onze 2 pony’s en daar was ik meer dan tevreden over.

Maar zoals dat gaat met meiden verruilde ook ik op een gegeven moment het paard voor een jongen en de rest is geschiedenis.

Maar nu gebeurd er opeens iets raars. Door de komst van Lennaert en simultaan de opmars van Social Media en alle slimme telefoontjes staat de wereld bol van foto’s met het hele hebben en houwe van iedereen. Ik doe daar natuurlijk lustig aan mee  en had ik vroeger nooit de behoefte om een pop aan en uit te kleden, nu is Lennaert het slachtoffer. Wat is er makkelijker om via een foto iets te zeggen tegen de hele wereld, of tegen iemand persoonlijk!

Gisteren was de Simonne de fokster van Lennaert jarig en snel wat laatste bloemen verzameld uit de tuin en Lennaert had maar een half woord nodig en poseerde gewillig als “Rosenkavalier”. Nu heb ik hem toch al verschillende malen opgetuigd en misbruikt ….sorry Lennaert, ik moet toch aan je imago denken, maar daar tegenover staat dat iedereen ziet dat je een slimme hond bent die makkelijk commando’s opvolgt, en dat is weer een dik +punt!

Brigitte Witjes pakt het altijd anders aan. Ze schrijft op een groot vel wit papier met zwarte stift wat ze wil zeggen en legt dat bij Isa en Puck haar twee honden in de buurt. Ik denk “onbewust” gebruikt ze een mengvorm afkomstig uit de jaren 60 uitgevoerd door nog een piepjonge Bob Dylan en later nog eens dunnetjes overgedaan door Prince. Het woord, ……in beeld, is dan de boodschap!

Bij mij zal toch niet “de hond,……in beeld….met een verlaat poppen-tut-syndroom” de boodschap zijn?

Ach wat! Het is gewoon leuk en dat moet zo blijven maar het heeft me wel weer bijna vergeten songs uit het oneindige Youtube  bestand doen opduikelen en weer met plezier naar geluisterd……….en gekeken…..en gelezen!

Bob Dylan: http://www.dailymotion.com/video/xqoais_bob-dylan-dont-look-back-parte-1-3_shortfilms

Prince: http://www.jukebo.com/prince/music-clip,sign-o-the-times,surlu.html

 

P1020073 (800x600)

Kussentje wat????

 

 

Vastbijten in de tegenstander

Oranjefan!

P1020225 (800x600)

Rosenkavalier!

P1130060 (1280x960)

Rode Duivel fan!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *