Zomer….

 

P1010780 (1280x960)

Helaas is juni alweer bijna voorbij en dat vind ik erg jammer. Mei en juni zijn toch wel mijn favorieten maanden van het jaar.

De natuur is fris, alles ruikt lekker en de temperatuur kan al heel aangenaam zijn. Hoewel ik de zon best kan waarderen hou ik niet van al te hoge temperaturen, en dan bedoel ik die temperaturen waarbij je er bijna niet aan ontkomt om verkoeling in water te zoeken.  Want dat is juist wat ik niet wil, en is de reden nogal voor de hand liggend, nl. dat ik niet beschik over een goddelijk bikinilichaam, en me liever koester in de milde mei- en junizon, maar voor de juli- en augustushitte wegduik!

Vandaag was zo’n mooie milde zonnedag en heb ik volop genoten van de tuin die nu op z’n mooist is, met de geur van stokoude rozen, floxen, lavendel en jasmijn. Alles staat er fris en nog ongeschonden bij, zoals ook “de schrik” van de buurt.

P1010784 (1280x960)

Geurpalet!

De schrik van de buurt is een grote distel die de buren liever niet zien. Dit jaar is hij supergroot en heeft gezelschap gekregen van een andere distelsoort die ook nu veel groter is dan normaal. Jaarlijks groeit ergens in de tuin uit een minizaadje zo’n groot gevaarte. Meestal 1 of 2, en ik weet nooit waar, maar als hij opkomt dan koester ik hem. Nu is hij op zijn hoogtepunt en treedt al snel het verval in. In augustus, voordat het zaad begint rond te dwarrelen, haal ik hem weg en kan de buurt weer opgelucht ademhalen.

P1010781 (1280x960)

De “schrik” van de buurt!

P1010778 (1280x960)

In ere hersteld!

Wat ik ook graag doe in deze periode is mijn huis schilderen. Gestoken in verfkleding op blote voeten zoek ik alle spullen bij elkaar en moet helemaal afschakelen om het verfwerk netjes op de muren of houtwerk te krijgen. Tijdens het schilderen kwam ik achter een schilderij een muurschildering tegen die ik had geschilderd voordat Christian werd geboren. Nu wordt het de werkruimte van Chris en moet het felle Caribisch blauw helaas wijken voor het zachte rustgevende lavendelkleurtje, maar heb  ik toch de muurschildering in ere hersteld  Tijdens mijn werkzaamheden  ontkwam ik niet aan de gedachten dat juni er echt bijna opzit en kreeg ik direct  “Sealed with a kiss” niet meer uit mijn kop. Verdorie! Ik wil helemaal niemand al een herfstdip aanpraten, het is pas zomer, en daarom snel overschakelen naar  “Summer in the city”

Kies vandaag zelf maar wat het beste past  bij bovenstaand gemijmerd!

Jeanny 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Zomer….

  1. Je weet het toch wel he.
    Distels maaien is distels zaaien,
    distels trekken is distels stekken en
    distels steken is distels kweken…

    De originele versie van sealed with a kiss van Brian Hyland vind ik nog mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *