Zusjes…

Volle aandacht

Ooit zijn we begonnen met eigenaars van de L-honden en fokker één keer per maand te trainen in Beerse. Hier ligt nl. het mooie oefenterrein waar de “De Jachtgebruikshondenvereniging Antwerpen” gebruik van maakt. Het L-nest zijn de broers en zusjes van Lennaert. De samenstelling van de groep is een beetje aan veranderingen onderhevig, maar er is toch zoiets als een harde kern. Zijn we begonnen met allemaal honden met weinig ervaring…inmiddels wordt het grote werk niet meer geschuwd. Jan en Karin met Lobke en Siebe hebben zich ook weer dit jaar ingeschreven voor verschillende veldwerk-wedstrijden. Aangezien ik dacht een nestje te hebben met Nova had ik de inschrijfrondes van de verschillende KNJV wedstrijden aan me voorbij laten gaan. En was ik dan ook te laat en ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Nu hebben Karine met Libre, Louis met Gorky en ik met Lennaert en Nova het plan opgevat om te strijden voor de Bezelhonk bokaal. Manuela met Jarno hebben zich ook ingeschreven en zullen dan vier leden van de Jachtgebruikshondenvereniging Antwerpen de strijd aangaan in Eefde.

Deze week was ik met Nova in hartje Hasselt op bezoek bij haar zusje Nazca.  De zusjes lijken op  het moment heel veel op elkaar. Nova is sinds haar laatste loopsheid opeens veranderd. Haar vacht is weelderiger en voller geworden…iets wat Nazca al langer laat zien.  Een neutrale buitenstaander zou heel veel moeite hebben ze uit elkaar te houden want wij de baasjes gingen zelfs af en toe de fout in.

De zusjes…wie is wie?

Zelfs de tong is hetzelfde..

Bjorn de baas van Nazca had aangegeven mee te gaan naar de Bezelhonk, om te fungeren als secondant en om een aantal mensen en honden te ontmoeten. Toen ik liet vallen dat we regelmatig trainen in Beerse was er direct belangstelling en om een lang verhaal kort te maken was hij dus zaterdag al met Nazca en Ann aanwezig. Nazca liet al snel zien dat ze veel potentieel bezit. Ze heeft natuurlijk al een grondige basisgehoorzaamheidscursus gevolgd en met een drent pluk je dan al snel de vruchten. Water en het oppakken van wild vindt ze nog een beetje eng, maar daar gaan we de volgende keer aan werken. De kampeertafel was weer rijkelijk gevuld en het weer was perfect…geen felle zon, en een aangename temperatuur. Weer thuis aangekomen geen kind aan de honden en gaan ze normaal pas slapen als ik de PC uitzet……gisterenavond om 24.00 uur vonden ze het wel welletjes en dat werd me op een grappige manier duidelijk gemaakt.

Wij willen slapen…

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Zusjes…

  1. Met Nacza gaat het helemaal goed komen. Die heeft bij een workshop zweetwerk al laten zien dat ze talent heeft. Leuk om het te kunnen gaan volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *